«Lag gyldne øyeblikk!»

Tre ord som jeg bevisst ofte bruker. Tre ord som betyr uendelig mye. Tre ord som rommer alt både jeg og du som leser dette trenger. Bevissthet omkring at vi, både du og jeg, har bevisste valg. Vi kan velge å fokusere på det som gjør oss godt. Vi kan velge å gripe tak i øyeblikkene. Vi kan velge å gjøre dem gode. Øyeblikkene er der for oss hele tiden og vi bestemmer selv hvor vi har fokuset.

Når du står i kø på Rema 1000 og er for sent ute for noe annet, kan du velge å la de tankene som stresser deg få tak i deg og skape en fysiologisk reaksjon i kroppen din som ikke gjør deg godt, eller du kan velge å bruke tiden til å kikke litt ekstra nøye på de vakre orkidèene som står ved kassen og beholde roen både i ditt sinn, i din kropp og i din sjel….

Når du venter på toget og får beskjed om at toget dessverre er 35 minutter forsinket og du da vet at du ikke rekker det møte du skulle ha vært på, så kan du velge å bli frustrert og irritert og la det bidra til stressreaksjon i kroppen din som garantert gir deg bidrag til ubalanse. Du kan også velge å lene deg tilbake mot stolryggen der du sitter og venter, lukke øynene og ta kontakt med pusten din og puste dypt og rolig før du bestemmer deg for hvordan du skal håndtere det hele i forhold til det møte du skulle ha vært på…. Pusten, roen og det å beholde balansen vil gi deg en god sjanse for å finne den beste løsningen fordi det bidrar til at du reagerer ut fra tankene og ikke ut fra følelsene. Når du sitter der med øynene igjen og er i kontakt med pusten så legg merke til hvordan det egentlig er å sitte der du sitter. At du hviler og at du er i balanse….

Forrige dagen fikk jeg en svært hyggelig sms fra en vakker sjel som jeg ikke har hatt kontakt med på noe tid. Jeg antar at livet har vært for hektisk for oss begge to, men hun skal vite at hun har vært i mine tanker fra tid til annen selvom det har vært stille. I den meldingen stod det:
«Nå sitter jeg og nyter totalt stillhet. Kjenner at pulsen synker og at livet er helt perfekt akkurat nå! Så kom jeg til å tenke på deg og «lage gyldne øyeblikk». Dette må være et sånt!»
Jeg kjente jeg ble glad helt inn til hjerterota! Tenk at min stadige gjentakelse omkring dette med at vi kan velge å gripe tak, velge å bevisst lage gyldne øyeblikk, gripe tak i det som blir oss gitt på vår vei, ta kontakt med kroppen og virkelig kjenne etter og lage nettopp gyldne øyeblikk bidrar til noe godt for enkeltmennesker! HURRA!!!
Jeg er overbevist om at denne bevisstgjøringen, tilstedeværelsen og viten om at vi hele tiden har valg og kan gripe tak er en god kilde til det som gjør oss godt! HURRA!!!

Bare ved å stanse opp og bare være så er du godt på vei!

Varm hilsen fra ❤                                                                                                        Monica

Du kan lese mer om meg og Gaia Balanse på http://www.gaiabalanse.no
Varm velkommen!

IMAG2556