Stikkord

, , , , ,

Til deg fra mitt hjerte!

Mange som opplever stress har veldig høye krav til seg selv. Kanskje kjenner du også at det er vanskelig å si nei til noe du egentlig ikke vil gjøre?

Jeg tør påstå at det å lære seg å si nei er svært viktig for hvordan du opplever at du har det i ditt liv!

Er det sånn at en av grunnene til at det er vanskelig å si nei handler om hva du tror at omgivelsene forventer av deg? At du tror at du må være på en bestemt måte, håndtere slik eller sånn for å vise omgivelsene dine at du duger? At du er redd for at andre skal synes at du er et dårlig menneske om du faktisk sier nei til noe andre forventer at du skal si ja til?

Er det sånn at når du sier ja så føles det lettere fordi du slipper å gjøre andre skuffet?

Ja…mange av oss er sånn. Et mønster ble en eller annen gang skapt og vi bare fortsetter å være i det og derav også hele tiden leve vårt liv på bekostning av oss selv. Mange av oss er styrt av regler som vi tror gjelder for hvordan vi bør, skal og må være.

Les nøye nå; Disse reglene er egentlig ikke noe annet enn idèer som din hjerne har skapt og som du tror er virkelighet, men som egentlig ikke er det! Det er ingen virkelighet. Det er en modell av verden som fint kan la seg forandre om du ønsker deg ut av mønsteret! Er ikke det dagens glade nyhet? 😉

Tillat deg en liten stund å ta tanken om at du faktisk kan endre på dette mønsteret og smak litt på det. Du kan bli fri fra forvetninger, slippe å gå runt å tro at du må både ditt og datt når du egentlig ønsker noe annet.

Det å ikke velge å si nei, skaper stressreaksjon i din kropp og det er derfor jeg tar opp dette tema. Jeg brenner for alt som kan bidra til å sette inn bremsen for stressystemet! Grunnen til det er jo åpenbar; Stressreaksjonen i kroppen din gir deg fysiologisk respons som ikke gjør deg godt! Langvarig stress er skadelig. Sånn er det bare. Det vet både du og jeg, men hva skal vi gjøre med det da?
Min mening er at det vi må gjøre er å bidra til at vi har minst mulig av det som skaper stressreaksjon i livene våre. Vi må lære oss å sette inn effektive bremser og vi må velge løsninger som gjør oss godt! Som f.eks å si NEI når det er egentlig det du vil gjøre istedenfor å bli boende i den verden som du selv har skapt i ditt hode om at du ikke er bra nok om du ikke sier ja. Det er en effektiv brems for systemet ditt og det fortjener du!

Det er en utfordring at det kan synes som om at det ligger i vår kultur det å si ja. Om vi sier nei så innebærer det en begrensning, men det innebærer en stor anstrengelse for deg om du skal velge å være perfekt hele tiden….

Det er en effektiv brems for systemet ditt om du velger bort det du ikke vil ha så mye av i livet ditt med det du vil ha i livet ditt. Det som gjør deg godt og som bidrar til det du trenger i ditt liv er en svært god stressbrems.

Kanskje kan du velge å gi deg selv litt tid før du svarer ja? Be om å få komme tilbake til saken om du blir spurt om noe som du lett ville ha sagt ja til? Om du da kan velge å kjenne etter i deg selv om det er rett å si ja, eller ikke? Hva forteller magefølelsen deg om det du blir spurt om? Velge å lytte til deg selv før du svarer ja? Er det mulig for deg å be om litt betenkningstid for å ta denne runden med deg selv før du svarer? Hva kan det gi deg om du gjør det?

Jeg lurer på… hva gjør deg godt? Hva må du ha i ditt liv for at du skal ha det bra og kunne være bra for andre? Hva må du fylle på for deg selv for å kunne si ja når det er riktig å gjøre det?

Hva om du lytter til kroppen din? Selvom noe av og til vil bidra til stress så kan vi ikke alltid si nei, men balansen er viktig. Det gjelder å finne denne balansen. Ved bevissthet omkring dette så kan du velge å si ja til det du skal si ja til og nei når det er rett. Og vet du hva? Du har faktisk et valg. Hele tiden! Du er sjefen i ditt liv og du kan si nei med fokus i din egen helse. Det gjør både deg og de du er glad i godt.

Langvarig stress påvirker blant annet søvn, fordøyelse og gjør at du blir lettere sint og irritert slik at din mulighet for indre ro forstyrres. Hodepine er ikke så rent sjelden i denne sammenheng og kjenner du at du får vondt i magen og at du får dårlig samvittighet så fort du ikke presterer så er det tydelige indikasjoner på at du har latt det gå for langt. Hva om du tar tak nå – i dag – og forhindrer at det blir enda værre?

Kjenn etter hvordan du har det. Lytt til kroppen og gi deg selv noe du trenger. Kanskje er det et nei til noe ganske snart som er riktig? Du har valget. Alltid.

Å bryte dette mønsteret handler ikke om å være egoistisk, men derimot så handler det om å bli mer omtenksom mot deg selv. Forventer du at alle rundt deg selv være perfekte hele tiden, prestere og yte og aldri si nei? Om du ikke krever dette av andre, hvorfor skal du da kreve det av deg selv?

Hva om du gir deg selv plass for å leve ditt liv på best mulig måte slik at du kan ha noe å gi til andre også? Kan det første skrittet være å tenke etter hvem du vil være og slutte å leve etter omgivelsenes forventninger? Altså de du har valgt å tro at er der?

Hvordan vil det være å være deg om du ikke lot omgivelsene styre dine beslutninger og om du ikke tenkte tanken på at du ikke er bra nok?

Fra meg til deg: Lytt til deg selv. Slutt å gå på autopilot. Reflekter over om dine tanker hjelper deg til å leve et liv som du vil leve. Gjør de ikke det, så gjør du noe lurt om du lar tanker være tanker og sier nei alikevell…. Tanker er tanker. Du velger selv om du tror på dem….Pritorier og si ja til det som er rett for deg.

Som nevnt så brenner jeg for dette. Det er derfor en stor glede å få lov til å dele ut verktøy som bidrar til å sette inn brems for stressystemet via undervisning i medisinsk yoga (som ER en fantastisk brems og helt unik) og via personlig coaching. De aller fleste som kommer til coaching har hatt en langvarig stressaktiviering i kroppen sin og ganske ofte på grunn av tankemønstre som ikke gjør godt. Det er en fantastisk glede å få lov til å bidra til at disse mønstrene byttes ut med mønstre som gjør godt.

Min rolle som coach er å plukke frem det beste hos de som kommer for samtaler. Plukke frem det beste og hjelpe vedkommende på rett vei mot det som ønskes i livet. Ofte handler det om indre ro, selvfølelse på plass eller å finne veien mot en ny kurs i livet. Jeg får gleden av å kunne bidra med verktøy og fylle den enkeltes verktøykasse så mål nåes. Det er til stor glede og absolutt noe jeg aldri kommer til å si nei til å bidra med! Det gir meg så mye energi og glede!

Jeg ønsker deg en riktig god helg. Si JA til deg selv og lag gyldne øyeblikk!

Varm hilsen fra Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

Si nei