Kjære leser!

Glede er viktig for meg. Er det sånn for deg også? Om du har glede, hva har du også da?

For meg gjelder det å holde fokus på glede for om jeg har glede, så har jeg ro og har jeg ro så har jeg energi og har jeg energi så har jeg overskudd og har jeg overskudd så har jeg alltid muligheter til å holde fokus og ta valg basert på det som gjør godt og ikke via et eller annet gammelt mønster som sier at slik og sånn må det være….(hvem har sagt og bestemt det?).

Henger du med? Jeg forstår det godt om du ikke gjør det altså. La meg få lov til å forklare litt nærmere hva jeg mener.

Når jeg ivaretar mitt behov for å ha glede i mitt liv, hvilket medisinsk yoga og meditasjon er et fantastisk verktøy til, så opplever jeg at jeg lettere håndterer livet ut fra hva jeg virkelig ønsker meg og ikke ut fra «troer, burder og måtter».  At meditasjon bidrar til at man blir mindre reaktiv er helt sikkert og jeg har blitt helt avhengig av å ha elementer i mitt liv som bidrar til akkurat det. Fordi det gir meg glede. Når jeg har evne til å puste et par ganger før jeg reagerer ut fra en følelse «som kommer kastende på meg», så har jeg mulighet til å reagere på en måte som er bedre både for meg selv og for de rundt meg.

Hva er glede for deg?

Dette er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg møter vakre sjeler for coaching og det er ikke alltid like lett å svare på det. Har du tenkt over hva som gir deg glede? Har du tenkt over hva som er viktig for deg i ditt liv? Hvis ikke så tør jeg anbefale at du bruker en liten stund på det akkurat nå. Det er kun ved denne bevisstgjøringen at du kan ta bevisste valg i forhold til å sørge for at du har det du trenger i ditt liv. Det ansvaret er ditt. Du kjører jo din bil…..

I forrige innlegg lovte jeg å skrive mer om biler og apekatter og nå skal jeg gi deg noen ord på akkurat det.

Jeg bruker ofte følgende metafor for alt hva hver og en av oss består av; nemlig en bil. Når du kommer til verden får du din egen bil. Den rommer hele deg. Ditt sinn, din sjel, din kropp – alt. En dag, forhåpentligvis når du er klar for det, får du rattet til bilen. Det rattet er det kun du som kan ta styringen over. Kun du. Ingen andre. Hver og en av oss har hver vår bil. Den eneste bilen vi kan styre er vår egen. Vi kan aldri på noe tidspunkt tro at vi skal lure så mye som en bitteliten lillefinger inn på rattet i en annens bil. Det går ikke. Du kan kun styre din egen. Det å forsøke å styre andres vil kun tappe deg for energi og annet du helst bør ivareta på innsiden i din bil. På samme måte skal du aldri la noen andre snike en arm inn i din bil med mål ditt ratt for å «hjelpe deg litt å styre deg selv». Om det skjer, har du bare en ting å gjøre; Rull opp vinduer og lås dører!

Se nå får deg at du er ute på tur. Styrer din bil og den skal dit du VIL. Dit du ØNSKER. Den veien som er rett for deg. Et veivalg som er basert på hva som er viktig for deg i ditt liv. Når du starter opp på turen så har du søte og snille apekatter med deg. (Tanker som du har kontroll på og som bidrar til at du er positiv og ved godt humør når du reiser). På et eller annet tidspunkt vil du oppleve at apekattene forandrer seg….forteller deg at du ikke kan kjøre den veien, for det har ingen gjort før, forteller deg at du ikke må tro at du er noe og at du aldri kommer til å komme frem, forteller deg alt du måååå tenke på og ta hensyn til osv osv. (Tanker som er negative og begrensende og som vi alle har i oss….). Glem for all dem ikke den dårlige samvittigheten….

Det eneste du da kan gjøre er å starte en aktiv dressur av apekattene. Dette med fokus i hva ønsker du? Hva er rett for deg å gjøre? Hva VIL du? Når du forteller de viltre apekattene som forsøker å ta over styringen av din bil hvor du skal holde fokus og hvordan du skal komme deg dit du vil, så vil apekattene igjen bli søte og greie å ha med å gjøre….. Hvis du ikke dresserer apekattene så tar de over styringen og ingen har vel hørt om at apekatter kan kjøre bil….?

Bevisstgjøring er nøkkelordet. Du er ikke dine tanker. Du kan selv velge hvilke du vil tro på og gjøre til en sannhet for deg! Tankens kraft er enorm….sånn er det bare. Velg å ta med deg de apekattene som gjør deg godt!

Jeg velger å kjøre bil med tanker (apekatter) som bidrar til glede. Jeg vet at glede er svært viktig for meg. Jeg må ha glede for å ha det bra. Yoga er for meg en god kilde til dette og jeg er så heldig at jeg har hele 9 kurs/uke hvor jeg instruerer andre i medisinsk yoga! Det ER en fantastisk glede! En stor gave!

Det er glede å finne i hver krok – når man ser etter….akkurat nå har jeg to kattepuser tett inntil meg her jeg sitter i sofakroken og skriver. Glede. Jeg har varme fra peisen. Glede. Jeg vet at barna mine har det bra. Glede. Jeg har varm te i koppen min. Glede. Jeg skal møte vakre sjeler for medisinsk yoga og coaching i morgen. Glede. Jeg skal legge meg under en deilig dyne når jeg skal sove etterpå. Glede. Vel… skal jeg fortsette? Jeg kan holde på i det uendelige! Det ER glede over alt for den som bevisst ser etter det!

Medisinsk Yoga bidrar til bevissthet. Meditasjon gjør det samme. Bevisstgjøring er helt nødvendig for å skape det gode. For å velge de tankene som gjør godt. For å bevisst se etter gleden og ellers det som er viktig for en selv i eget liv.

Jeg gleder meg stort over at så mange ønsker å være med meg på den reisen. Påmelding til nye kurs i yoga som starter i uke 44 er i full gang og det er en stor glede at mange ønsker å være med videre og at nye finner veien. GLEDE!

Hva vil du ha med deg i din bil? Hvem skal styre bilen og hvor vil du? Pass på hvilke apekatter du tar med deg på reisen…. God tur! Lag gyldne øyeblikk!

Varm hilsen fra Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

apekatter2