Kjære leser!

I august 2002 ble jeg mamma til to vakre jenter. Barn nr 4 og 5. En fantastisk gave. Alle som har fått barn vet jo hva jeg snakker om. Det er en stor gave å få lov til å oppleve å bli forelder.

Et langt svangerskap var ved veis ende etter 38 uker. Laaange uker. Mye lenger uker enn ukene normalt er….Tungt. Virkelig tung. Så tungt at jeg lå til sengs stort sett hele dagen de siste ukene. Bena mine orket knapt å bære den store magen. Etter 38 uker var det nok. Da ble de hentet ut av magen via et planlagt keisersnitt.

Operasjonen gikk fint. Jeg følte meg ivaretatt og det hele var en flott opplevelse med far til alle mine barn ved min side. Vi ble foreldre til to velskapte, skjønne jenter med de vitale målene 3500g/49 cm og 3650g/49 cm. To helt like.

Det var komplett lykke i ca 1 døgn. Da snudde det hele brått til å bli dramatisk, alvorlig og kritisk. Jeg var påført en skade under operasjonen. En vene i buken var blitt stående å blø. Dette var ikke oppdaget og venen piplet blod jevnt og trutt. Det ble en gedigen indre blødning og til slutt var det ikke tilstrekkelig med blod igjen i systemet til å holde organene med nok oksygen.

Fra den komplette lykke, til det helt uvirkelige… det utenkelige…det uendelige tragiske (hvis jeg ikke hadde kommet tilbake).

I dag sitter jeg igjen med en erfaring som jeg takker for. Jeg har gått en lang vei for å komme dit. Denne opplevelsen har vokst seg sterk i meg i årene som har gått. Den har bidratt til å hjelpe meg til å sette fokus på det som betyr noe. Glede. Den har gitt meg styrke, kraft og mot. Erfaringen har gitt meg så mye og jeg ønsker i dag å bruke den til å gi noe til andre.

Da jeg jobbet som sykepleier fikk jeg anledning til å være til stede når livet var slutt for andre. Det er opplevelser som jeg bærer med meg langt inn i hjerte videre. Det er uendelig verdifullt å kunne få lov til å stå ved noens side i den siste fase av livet.

I dag velger jeg å formidle min erfaring igjennom å holde foredrag. Foredraget har fått svært positiv mottakelse og den 2.12 holdes det igjen i Gaia Balanse sine lokaler. Jeg gleder meg masse.

Her er en film som Census film har laget. En bitteliten teaser….

Det er en berikelse å leve livet med døden i livet som kilde til kraft og styrke. Jeg ønsker å formidle dette til deg. ❤

Lag gyldne øyeblikk!

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

399124_465740846821904_1301193677_n