Kjære leser!

«Jeg vil ikke ha sure dager!» Er et valg en bestemt klok person bevisst tar. «Livet er for kort til å ha sure dager!», følger rett etter.

Da jeg tok min master practitioner som en del av min NLP coachutdannelse, var jeg så heldig i samarbeid med en kollega, å møte en person som virkelig har satt spor i mange mennesker. Oss også. Før vi møtte han. Etter møte tror jeg at ingen av oss var akkurat som vi var før dette møte. Noe skjedde.

Mannen vi møtte er Dagfinn Enerly.

Som et ledd i en oppgave – modelleringsprosjekt – var vi så heldige å få møte Dagfinn. Evnen vi var ute etter å studere nærmere var; «Hvordan holde sitt eget indre lys tent for å få andre mennesker til å skinne?». Straks vi satt igang med oppgaven dukket navnet til dette vakre mennesket opp i min kollega sitt hode, og jeg stemmet ivrig i. Han er selvsagt rett person! Han har denne evnen! I tillegg dukket navnet til en vakker dame som i dag driver Gatemagazinet i Fredrikstad opp. Mona er hennes fornavn. Hun hadde også mye å lære oss og tusen takk for det!

Dagfinn Enerly, som sikkert mange kjenner historien til, fikk sitt liv snudd opp ned dramatisk i en fotballkamp for noen år siden. Google han om du ønsker å få vite hva som faktisk skjedde og om hvordan dette har påvirket livet hans.

Det vi lærte i møte med Dagfinn Enerly er noe jeg bevisst bruker både i coaching og når jeg holder foredrag. Det handler nemlig om valg. Alle kan vi velge hvor vi har vårt fokus! Dagfinn Enerly vil ha GLEDE i livet sitt og velger bevisst å søke etter det hver eneste dag. «Hvem kan jeg gjøre glad i dag for å selv få kjenne på glede?», og ut fra denne tanken håndterer han dagene på den aller beste tenkelige måten slik vi lærte oss å forstå det. Ved å holde fokus på hva som gir glede og bevisst søke det igjennom dagene fordi livet altså er for kort til å ha sure dager, så bringer han lys og glede inn i andres liv også. Vinn-vinn og helt fantastisk! Enkelt og effektfullt! Kun ved å bruke bevisstgjøring, fokus og tanken!

Hvordan er det med deg? Hva vil du ha? Vil du ha det sure dager gir deg, eller vil du ha noe annet? Du kan faktisk velge. Tanker, ord, følelser og handlinger er valgfrie og serveres deg fra øverste hylle med fokus på det gode om du bare tar i bruk din mulighet til å faktisk velge det som gjør deg godt!

Det er ingen andre som kan påføre deg sure dager om du ikke velger å la det bli sånn! Hold fokus på det du vil ha og fyll på med det som gjør deg godt!

Jeg innrømmer gjerne at jeg bevisst bruker Dagfinn`s strategi. Her er oppskriften:

Når du våkner om morgenen og en av dine første tanker er; «møkkadag», så velger du bevisst å si til deg selv; «Livet mitt er for kort til å ha sure dager!».

Deretter lukker du øynene og reiser til ditt «lykkested». En sted som det er godt for deg å være. Legg merke til hva du ser, hører og kjenn etter den følelsen som skapes i kroppen din. Kos deg med følelsen og velg tanken; «Dette kan jeg VELGE!»

Deretter tar du tanken; «Hvem kan jeg gjøre glad i dag for å få glede selv?»

Og du er klar for dagen……

Anbefales varmt. Fordi du fortjener det! Sure dager kan aldri gi deg noe som gjør deg godt. Du kan bevisst velge det motsatte og denne strategien er et godt valg. Den fungerer fantastisk!

Jeg ønsker deg glade dager hvor både du og andre som er i din nærhet har GLEDE!

Varm hilsen fra hjerte – Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

1236306_748409998521789_143401696_n