Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

I kveld har jeg lyst til å skrive noen ord om hva medisinsk yoga betyr for meg. Dette sett i lys av flere perspektiv. Både egen erfaring og også i forhold til at jeg i dag har gleden av å instruere svært mange andre i dette fantastiske verktøyet.

Ordet YOGA er sanskrit og betyr «forening av kropp, sinn og sjel«.

Det er en disiplin for deg som ønsker å utvikle innsikt og større bevissthet gjennom å lytte innover. Det å lytte nettopp innover er noe man med fordel kan bruke litt tid på hver eneste dag. Det er viktig for kroppen å finne ro i løpet av døgnet. «Antistressmedisin» er livsnødvendig i det samfunnet vi har laget oss, slik jeg ser det.

Personlig utøver jeg veldig gjerne medisinsk yoga på morgenen for å kunne ta med meg roen jeg får i kroppen inn i en ny dag. Når jeg gjør min økt med yoga så innebærer det at jeg finner plassen i meg selv der jeg kan stoppe opp og hvile. Jeg kjenner innover og lytter etter hvordan jeg egentlig har det. Det gjør meg godt å kunne øve på dette hver eneste dag og sannheten er at tidligere i mitt liv, før jeg ble syk, gjorde jeg det aldri.

Livet løp avgårde med meg på slep. Jeg hang i stroppen og håndterte etterhvert både det ene etter det andre. Alt uten å lytte. Hadde jeg lyttet, så hadde jeg kunne gjøre grep for å få til endring av kursen slik at jeg antakelig ikke hadde blitt syk. Jeg lyttet ikke innover. Antakelig er en av grunnen at det gjorde for vondt å lytte. Det meste inne i meg gjorde vondt. Det var slik det var. Jeg ville ikke lytte. Jeg ville ikke kjenne. Jeg ville ikke akseptere. Jeg ville bare løpe… stadig fortere…. Helt til det sa stopp.

I dag er jeg takknemlig for at jeg lærte meg å lytte innover slik at jeg hele tiden søker etter å leve i sannhet med hva som faktisk er rett for meg. Yogaen har hjulpet meg til å komme stadig nærmere min kjerne. Bevissthet er nøkkelen til all endring.

Tusen takk for at jeg ble kjent med medisinsk yoga til, for meg, rett tid. Det å sette på bremsen ble helt nødvendig for meg for at jeg skulle bli stadig friskere. Jeg lærte meg å slappe av, lytte til hvem jeg er og til å fokusere på øyeblikkene. MediYogaen påvirket også mitt blodtrykk til å bli normalt igjen og det hadde jeg behov da dette hadde steget til verdier som bekymret både meg og legen i en periode da jeg stod midt oppe i en stor livskrise.  Det er vitenskapelig bevist at den medisinske yogaen bidrar til blant annet til nettopp lavere blodtrykk for de som har behov for dette.

Flere kursdeltakere som jeg har fått gleden av å instruere melder om det samme. Det til stor glede! Det betyr enormt mye for den enkelte!

Når jeg ble kjent med dette fantastiske verktøyet så gjorde jeg min yoga så og si hver eneste dag. Det ble en magisk forandring for meg hvor jeg gradvis ble svært mye bedre kjent med meg selv og mine reaksjoner og tro mot meg selv i forhold til mitt behov for å beholde roen både i kropp og sinn. Jeg øvde meg på å lytte innover og ble stadig belønnet med bevissthet som kilde til endringer. Da jeg etterhvert også tok utdannelse i NLP coaching falt alle brikkene på plass. Alt handler om bevisstgjøring. I dag er jeg rolig i situasjoner jeg tidligere absolutt ikke var det. Uro er blitt et fremmedord for meg i min hverdag. Jeg vet at jeg kan håndtere og passer på å gi meg selv det jeg trenger av nødvendig ro.

I dag gjør jeg fremdeles min yoga hver eneste dag, men det er ikke lenger alltid jeg får tid til et helt program. Uansett følger de lange, dype åndedragene meg flere ganger hver eneste dag i tillegg til en øvelse eller to, samt meditasjon. Det styrker meg. Det roer meg og det balanserer meg. Min yoga bidrar til at jeg har det bedre og best mulig! Jeg kommer aldri til å slutte! Avhengighetsfaktoren er absolutt til stede og denne vil jeg gjerne beholde!

Kommende uke starter Gaia Balanse hele 9 kurs i medisinsk yoga. 1 av disse er for viderekomne. Det er totalt plass til 153 deltakere fordelt på disse kursene og i skrivende stund er 150 av plassene opptatt. Det er helt fantastisk! At jeg skal få lov til å ta med hver og en inn i denne verden, er for meg en stor glede! Disse timene med undervisning gjør meg bare godt! Jeg er så heldig!

Dette er 4. runden med kurs som holdes og antallet påmeldte har hele tiden vært økende. Det er et eventyr! Jeg ønsker av hele mitt hjerte å kunne bidra til noe som gjør godt for hver enkelt og verktøyet jeg er så heldig å få lov til å lære bort er intet mindre enn fantastisk.

Yogaen er balanserende. Beroliggende. Og bidrar til stabilitet i den stadig mer hurtig snurrende verden vi lever i. Jeg er overbevist om at dette er noe hver og en av oss trenger. MediYoga er kraftfullt og den kan være nøkkelen som låser opp dine innerste følelser og lar dem komme opp til overflaten. Det kan være ok å være bevisst på akkurat dette. Dette som et bidrag til at du skal oppnå balanse i din kropp, ditt sinn og din sjel.

Den medisinske yogaen kan du like gjerne gjøre på en kontorstol som sittende på en yogamatte. Det handler om hva man gjør av øvelsene og tilpasse øvelsene til akkurat det.  Det handler om å fokusere innover og lære seg å tenke; «Hvordan kjennes det ut inni meg? Hva sier min kropp?«. Bevegelsene knyttes til den rolige, dype pusten og tilpasses hver og en som utøver. Alle utøver etter egen kapasitet. Dette uansett enten du f.eks har hatt/har et hjerteproblem, er veltrent, overvektig, eller litt trett etter en dårlig dag. Antakelig er det akkurat da du har best av å gjøre yoga…..?

Uansett reduserer MediYoga stresshormoner i kroppen din og skaper en pustepause i livet ditt. Hvor ofte ellers finner vi noe som gjør det? Vi må ta innover oss at 80% av sykdommene som vil blir rammet av er stressrelaterte. Hva kan vi gjøre? Vi MÅ gi oss selv antistressmedisin! Jeg er lykkelig for at jeg både gir meg selv den beste og kan bidra til at andre også får en god dose når de er på kurs samt kan hjelpe seg selv på beste måte i sin hverdag!

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

DSC_0590