Stikkord

, , , , , , ,

Kjære leser!

Hvor har du ditt fokus igjennom dine dager? Lytter du til, og tror på, de tankene som forteller deg alt hva du ikke er bra nok på, skulle ha gjort, burde ha gjort, alt som tilhører fortid og bekymringer i fremtid?

Hva ville ha blitt anderledes om du valgte å tenke at tanker kun er tanker og ikke en sannhet? Om du valgte å være bevisst hvor du har ditt fokus og passet på at du alltid hadde nettopp det du trenger/det som gjør deg godt fremst i tankerekken?

Om du lærte deg til å kommunisere med tankene dine slik at de tankene du velger å tro på er de som gjør deg godt? Hva ville skje med den negative/begrensende tanken om du begynte å observere den og kommuniserte med den med utgangspunkt i det du vil ha i livet ditt istedenfor det du ikke vil ha?

Jeg tør tippe på at mye ville ha blitt anderledes for deg. Ville det ha vært mer glede i livet? Mer ro? Mer harmoni? Mer balanse? Mer av alt som skaper det du helst vil ha? Livsglede?

Dagens gode nyhet er at dette er fullt mulig å skaffe seg bare man går inn i prosessen og lærer seg de nødvendige verktøyene. Det betyr ikke at livet er en evig og totalt omsluttende lykkereise til enhver tid, men det betyr at du kan håndtere de utfordringene (de krevende tankene – for ja…. det handler jo om fokus) på en slik måte at du har det best mulig.

Det er et faktum at de negative og begrensende tankene skaper stressrespons i kroppen. Det er derfor det er så viktig at vi lærer oss hvordan vi skal håndtere. Dette fordi at 80% av sykdommene vi kan bli rammet av er stressrelaterte. Stress starter alltid i hode!

Hva om du starter din dag med å tenke igjennom hva du er takknemlig for? Hvordan vil et slikt valg påvirke deg? Kan det være at det vil ha en betydelig forskjell for deg? Hva gir det deg å holde fokus på takknemlighet? Er det slik for deg, som det er for meg, at takknemlighet er kilde til glede? Indre styrke?

Kan det være sånn at om du er takknemlig for det du har, så er du også fornøyd med det du har? Kan det å kjenne på at du er fornøyd gi deg en tanke om at livet er bra? At du kan velge å hente ut lykken av denne tanken? Hvis lykke er det du jakter etter?

Om du stoppet opp og bevisst ønsket å gripe tak og aldri ta noe for gitt…velge å være takknemlig for det som er….hva vil det gi deg?

I min verden er det alltid noe å være takknemlig for. Jeg forventer ikke at noen skal gripe tak i meg, åpne øynene mine og BE meg se. Jeg velger å være takknemlig og med det oppdager at jeg har alt det gode jeg trenger. Takknemlighet gir meg ro, glede, energi, indre styrke. Akkurat DET er det viktigste for meg. Da har jeg alt.

Lukk øynene og velg en tanke… noe du kan velge å takke for… når du velger den tanken så kjenn etter hvilken følelse du får i kroppen… NYT den gode følelsen. Den kan du velge. Alltid. Du kan bevisst jakte på alt som gjør deg godt…. Det fortjener du og det fortjener de som er rundt deg.

LAG starten på denne uken til den aller beste!

Lag gyldne øyeblikk.

Varm hilsen fra hjerte – Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976?fref=ts

1378879_604576699584155_2015525983_n