Stikkord

, , , , , , ,

Kjære leser!

I dag er det akkurat 1 måned til vi ringer julen inn. Mange av oss er passe svette i pannen og deiser ned på stolen når julematen (og alt det andre) som vi har planlagt, handlet, håndtert og fikset med over en viss tid endelig er på bordet. Nå skal det nytes, koses og hygges over alle nytelser og hyggelser!

Huset er shinet og det er kosefaktor i en hver krok. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene og alt som er «viktig» er blitt tatt omhyggelig hånd om.

MEN…. hvordan er det å være deg? Er det med nytelse og gyldne øyeblikk du har ordnet til det hele? Hvis så er – så er det supert. Da har du passet på å gripe tak og bruke førjulshyggen til påfylling og glede! Fokus har vært på det som gleder deg og det gjør godt! Om ikke, vel. Da er jeg bittelittegranne bekymret for deg. Da har stressfaktoren vært høy og det gjør deg ikke godt. Da vil jeg anbefale deg å ta noen grep…flytte fokus og passe på å fylle på med det du trenger for å også kunne skap en god jul for både deg og de du er glad i!

Akkurat passe er bra nok! Hva i alle dager mener jeg med det?

Hva er akkurat passe? Hvem skal definere hva som er nettopp akkurat passe? Hvem setter rammene og hva skal innholdet være?

Svaret er – DU. DU kjære leser. Du er ansvarlig. Du kan gjøre prioriteringer og rette fokus mot det som virkelig er viktig og styre mot det når mye annet forsøker å gripe tak. Du bestemmer! Det er fint det, ikke sant?

Hvor mye energi kan du frigjøre om du velger at rammene skal være anderledes enn de du har satt opp i dag? Hva vil du ha i livet ditt? Glede? Om du sørger for mest mulig glede, har du da mer energi? Har du også mer livsglede og livskvalitet?

Kanskje har du områder i denne førjulstiden som du kan gjøre noen nye prioriteringer på hvis du velger å tenke at akkurat passe er bra nok?

Jeg er igang med min prioriteringsliste og den ser veldig anderledes ut enn den gjorde for bare 1 år siden. Det vil medføre at jeg ikke deiser ned på stolen til julemiddagen dette året og bare lengter mot at kvelden skal ta slutt så jeg kan lande i sengen med hode på puten lengtende etter en god natt søvn…helst til de neste juledagene også er over, for da blir jo livet mer normalt igjen…. med mindre krav, rammer, forventninger og alt annet som jeg tidligere var styrt av. Det er jeg ikke lenger. For en lettelse! Akkurat passe er godt nok! Det blir jul i år også selv med den innstillingen og med det en absolutt god jul både for mine kjære og meg selv. Jeg kan bare være. Det er bra nok.

Hvilke rammer kjenner du at du har et ønske om å flytte litt på?

Varm hilsen fra hjerte, Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976?fref=ts

wallpaper-637537-630x393