Kjære leser!

Ja, så er vi midtveis i juleuken og kanskje har du som jeg latt deg selv få lov til å innta alt hva som kunne friste av vått og tørt igjennom de siste dagene? Dette i tillegg til å unngå kroppens behov for bevegelse?

I såfall håper jeg at du har en kropp som spiller på lag med deg og som jubler over søtsaker kombinert med kraftig kost slik at du ikke bor i en kropp som er tilsvarende min akkurat nå. Det unner jeg deg nemlig ikke….

At min kropp hyler nå, har jeg bedt om selv.. jeg vet… Ved å kaste alle restriksjoner på båten og selv hoppe ut i sjøen så har det gått som det måtte gå. Jeg har smerter og føler meg elendig. Kroppen roper. Den er full av «ømme punkter» (typisk fibromyalgi) og er alt annet enn god å bo i. Symptomer på sykdom er kastet rett i fjeset på meg og jeg må bare ta det i mot.

MEN jeg blir IKKE i dette!

Etter den søte (jule)- kløe kommer altså den svært så hissige og sure svie!

Hvilke ingredienser har sørget for dette? 

  1. Sukker morgen, middag og kveld
  2. Bevegelse ut av sengen, til sofa. Fra sofa til kjøkkenstolen. Fra kjøkkenstolen til sofa igjen. Fra sofa til spisestuestolen. Fra spisestuestolen til sofa. Fra sofa til sengen….. Skal jeg fortsette????
  3. Istedenfor å stoppe meg selv har jeg tillatt det å fortsette og latt saboteringen inneholde; Monica da. Du har jo fortjent dette! Det er jo så godt! Og vet du? Det er ikke det du spiser mellom jul og nyttår som betyr noe… Du kutter ut igjen straks over nyttår! Det går så fint så!!! (Apekattene har fått tatt over kjøringen av bilen min!!!!!!!!!!!!!!!!!) Hvor var fokuset på hva som gjør meg godt? Det jeg vet så altfor mye om?!
  4. Ikke bevisst bruk av det som er, for meg, en av de viktigste ingrediensene i medisinen. Medisinsk Yoga. Jeg har pustet lang dyp pust riktignok, men det holder ikke helt…tydeligvis!

Ok…når jeg vet hva som er årsaken så er det jo også mulig å gjøre noe med det! Jeg ønsker ikke å få svi i dagesvis til… Jeg dresserer apekattene omgående og stanser dette! Fyller på med det jeg vet gjør meg godt og starter akkurat nå med et deilig yogaprogram og meditasjon!

Heldigvis vet jeg at kroppen vil være god å bo i igjen om noen dager. Sukkerabstinensene tar det 12-14 dager å bli kvitt og jeg velger å gjøre det litt forsiktig denne gangen så jeg blir å være i hus med igjennom resten av julen…. Av omtanke til mine nærmeste. MEN etter det? Jah… da er det slutt, for denne svien her er ikke verd det! Jeg visste det jo egentlig… Hva skulle jeg lære av dette?

Enda en gang står det helt klart for meg at det jeg har funnet som effektiv medisin for meg, faktisk er det. Tar jeg ikke medisinen blir jeg dårligere. Nytter ikke å slurve unna! Det er en kontinuerlig jobb. Den må jeg ta om jeg vil ha det bra! Det vil jeg jo. Når jeg har det bra kan jeg også være god for andre!

Takk for enda mer læring!

Gleder meg til å ta i mot for drop-in medisinsk yoga i morgen. Antakelig er det flere enn meg som trenger den medisinen…. 😉

Fortsatt gode juledager til deg! Fyll på med det som gjør deg godt! Kun det beste er godt nok for deg.

Lag gyldne øyeblikk!

Varm hilsen fra en sukkersliten Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

1378879_604576699584155_2015525983_n