Kjære leser!

«Taushet er gull», har noen ytret og mange levd sitt liv etter.

«Den som tier, samtykker», er en annen regel mange bærer med seg som en rettesnor i livet.

«Tausheten veide tusen tonn», forteller Bjørn Eidsvåg i en tekst på sin siste cd. Jeg ble øyeblikkelig grepet av den ordlyden.

At Eidsvåg er inne på noe viktig her, er jeg overbevist om. Det å bære noe som skulle ha vært sagt kan virkelig ha kraft nok, av negativ karakter, til å veie tusen tonn.

Jeg lurer på; hva skal det gi deg? Å tie?

I løpet av de siste dagene har jeg møtt flere i samtaler som bærer på taushet på ulike måter. På nakken. Via trykk i brystet. Tyngden har bidratt til at sterke mennesker har blitt små og usikre. Tyngden har gitt redsel og frykt. Tyngden har stjålet selvfølelse og selvtillit. Kjevespenninger er ikke så rent sjelden og via det også spenninger i skuldre, nakke og ja… da er det ikke til å unngå at hodepinen kommer også. I tillegg så dreper taushet all god kommunikasjon.

Sukk… den tausheten er virkelig sin vekt i…gull?

Skal du velge å tie, eller ikke? Det kommer selvsagt an på hva det handler om, men her har du en gullnøkkel du kan gjøre bruk av:

Spørsmål å stille deg selv kan være:

Hva skal det gi deg å tie? Hva fører det til? Hva får du da? Når du får det, hva får du også? Kan det tenkes at det du får også gir deg enda mer?

Hva skal det gi deg å ikke tie. Hva fører det til? Hva får du da? Når du får det, hva får du også? Kan det tenkes at det du da får også gir deg noe mer?

Hvilke konsekvenser vil det ha for dine omgivelser om du tier, alternativt snakker?

Når disse spørsmålene er besvart ser du det hele bilde. Du ser hvilke konsekvenser de ulike alternativene har og du kan ta det valget som er klokt – for deg. Du er enig i at du fortjener å ha det bra?

Det betyr kanskje at det av og til veier for tungt å tie stille… at tusheten kan komme til å veie flere tonn…. Kjære du. Det klarer du ikke å bære! Du må aldri glemme at det du fortier, som du skulle ha sagt, legger seg i kroppen din! Den husker nemlig og den må bære tyngden for alltid videre……

Jeg ønsker å bo i en kropp som er best mulig å bo i. Med den tanken i fokus bruker jeg aktivt det faktum at jeg kan være sjef i eget liv. Jeg kan ta bevisste valg og jeg kan sørge for å ikke bære på mer vekt enn det jeg klarer. Ønsker du også å gjøre det?

Jeg heier på deg.

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

37069_617661584921816_1229989925_n