Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Med solen varmende i nakken sitter jeg på kontoret og forbereder meg til oppstart av nye kurs i medisinsk yoga kommende uke.

Solen har mange av oss lengtet etter en stund nå, og det var barnlig lyst og glede å kjenne i kroppen da jeg oppdaget at himmelen var vakker blå i morges! Så utrolig deilig! Næring til kropp og sjel! Ja… det er vel bare innrømme det. Vi er fremdeles genetisk temmelig knyttet til naturen de aller fleste av oss. Vi påvirkes av skiftningene og sola er rene eventyret bare vi husker på å ta den i mot med full bevissthet!

Det er dog ikke noe «offer» å finne veien til kontoret etter å ha kjørt et barn på sin jobb tidlig i morges. Dagen var planlagt og den planen må følges fordi jeg VIL følge den. Når jeg er bevisst at jeg virkelig VIL det så er det ikke forbundet med noe stress i det hele tatt. Det er bare pur glede. Jeg velger å være ivrig jeger etter gleden.

Kommende uke starter 11 kurs i medisinsk yoga. 3 av disse er nye. Et kurs er satt opp kun for menn og det fikk jammen mannfolk til å vurdere det å bli kjent med dette verktøyet. Hele 15 av 17 kursplasser er opptatte og det skal bli utrolig moro!

Et annet kurs er et spesialkurs jeg nå kan holde etter å ha fått diplomering i medisinsk yoga mot stress og utbrenthet. Dette kurset er, i all beskjedenhet sagt, helt fantastisk. Det er et helhetlig kurs med kunnskapsformidling og yogaprogram som er spesielt beregnet mennesker som lever med, eller har levd med, for mye stress. Hvem gjør ikke det liksom…. I min verden er det slik at vi, de aller fleste av oss, ikke er kreert for å leve i det samfunnet vi har skapt oss. Det er for store påkjenninger på for mange områder for svært mange. Vi er rett og slett ikke utstyrt med nødvendig verktøy fra naturens side for å kunne håndtere! Vi skal jo leve «i ett med naturen» og være opptatt av de basale behov og leve så enkelt som bare det…. Slik vi en gang gjorde det. Den gangen hvor stressystemet i kroppen fungerte slik det er ment å gjøre det.  Hvor vi ble klare for å overleve ved å flykte, eller sloss for deretter å hvile…. Da ble det balanse i nervesystemet. Gass og brems. I dag har hvilen blitt glemt og det gjør seg utslag i sykdom. Vi er ikke satt sammen på en slik måte at vi kan håndtere det på sikt.

Det er selvsagt ikke tilfeldig at det skremmende tallet 80/20 er en realitet. Hvor 80% står for hvor stor andel av sykdommene vi kan bli rammet av som er stressrelaterte…

Vel. Jeg skal la dette ligge akkurat nå.. på en solfylt lørdag! 😉 Men jeg vet at om jeg hadde blitt kjent med, og brukt, det verktøyet som ligger i kurset mot stress og utbrenthet den gangen jeg ble fullstendig satt ut av spill etter å ha kjempet mot bjørnen i altfor mange år, så hadde min vei tilbake til balanse gått fortere enn det gjorde. Jeg famlet rundt i blinde, uten innsikt og kunnskap, altfor lenge. Det ønsker jeg å hjelpe andre til å slippe! Den famlende tilværelsen er ikke god for noen. Jeg gleder meg veldig til å ønske velkommen til dette kurset kommende helg! Jeg er såååå klar!

Til sammen er 171 vakre mennesker påmeldte de ulike kursene i medisinsk yoga denne kommende kursrunden og det er enkelt sagt – helt fantastisk! Jeg er så glad for at så mange ønsker å hjelpe seg selv slik at denne nødvendige hvilen og roen får sin plass!

Nå skal jeg ta meg en tur ut i gågaten her i Halden. Myse mot solen og gjøre noen små innkjøp før min kontordag fortsetter.

Lag din helg god og har du sol – så KJENN og FØL den! NYT! Hva gjør solen for deg?

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

1013746_10151449342512397_1316537357_n