Stikkord

, , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Daglig er jeg så heldig at jeg får møte mennesker som ønsker å skape forandringer i sitt liv. Mennesker med innhold i livet av ulik karakter, av ulik tolkning, av ulik påkjenning. Mennesker som alle har noe til felles; ønske og vilje til å velge å følge nye skilt på sin vei i livet. Vel vitende om at «det jeg har gjort til nå, ikke har funket!».

Alltid i møte med den enkelte vet jeg at det er ikke mulig å velge nye veier uten følgende ingredienser:

* bevisstgjøring

* en oppriktig vilje til endring

* riktige verktøy

Det nytter bare ikke å bli stående med tapetrullen under armen og med et ønske om å få tapeten opp på veggen, for tenk så fint det skal bli når jeg bare får gjort det, om ikke viljen, kunnskap og rett verktøy er på plass! Det er helt umulig å ønske seg den fantastisk flotte tapeten på veggen! Nei. Det må vilje og handling til!

På veien mot ferdig tapetsert vegg, skjer det mye. Noe er moro. Noe er ganske tungt, noe er oppsiktsvekkende og gjennombrytende, noe er «dette visste jeg jo egentlig fra før» og noe er noe som bare skjer. Det er en prosess. Som så veldig mye annet. Alle ingrediensene finnes i den som skal tapetsere. Det har bare ikke vært så åpenbart enkelt med denne tapetseringen før!

Har du tenkt på hvor mye læring du kan hente ut av dine begrensninger? Hvis du for eksempel er redd for noe, har negative tanker om noe, er sjenert eller stammer? Hva har du også da? Er det mulig å tenke seg at om du faktisk er redd for å tapetsere, så er det mulig å hente ut læring av akkurat det? Læring som du kan vokse på? Hvis du for eksempel har vanskeligheter omkring kommunikasjon fordi du stammer, hva har du også da?

Er det mulig for deg å hente ut noe du kan være takknemlig for fordi du har hatt dine begrensninger?

Jeg ble dypt rørt når jeg i et møte med en vakker dame for noe tid siden, som har nettopp denne ingrediensen i sitt liv, stamming, svarte følgende til mitt spørsmål:

«Jeg skal være takknemlig for stamming! Den har gitt meg styrke. Den har lært meg å le av meg selv. Den har lært meg ydmykhet og gitt meg større forståelse for andre som strever med utfordringer. Den har gitt meg drivkraft. Og vet du? Faktisk har den gjort meg til et litt mer spennende menneske!»

Er det mulig å bli stående med tapetrullen under armen når slike ressurser er avdekket?

Fra meg til deg du flotte dame som har alt du trenger!:

Med ydmykhet og stor respekt – Jeg er sååå stolt av deg! Sett igang med tapetseringen! Du har alt du trenger!

Smilende og takknemlig hilsen fra Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

Gaia 9.3.14