Stikkord

, , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Hva er grunnen til at jeg fra tid til annen i mange år har hatt store tankerekker og mange spørsmål omkring det å velge å gå i kloster? I perioder av livet hvor livskarusellen her hatt litt for full fart har jeg langt fremme i hode hatt tanker om hvor deilig stillheten hadde vært…det å kunne trekke seg tilbake og bare være. Puste i og inn stillhet. I dager av gangen. Få kontakt under føttende, la røttene vokse seg store og sterke, og la tankerekkene gå mot det som er viktig for meg og det jeg vil. Ikke kjøre på omkring det som rommer bører og måtter og overbevisninger om hva som kreves og hvordan det bare mååå være og som oftest handler om begrensninger og en bunnlinje av mangel på «bra nok!» La sinnet få hvile. La tankene være bare tanker og etterhvert komme til ro.

Det kan da umulig finnes et bedre sted å få dette enn i et kloster? Hvor stillheten er så absolutt? Hvor all forstyrrelse er satt på vent og hvor samfunnets krav ikke finnes? Ingen elektroniske forstyrrelser. Ingen Facebook som bare «må» sjekkes. Ingen aviser med forsider som viser nyheter som bekrefter hvor galt avsted det har gått med samfunnet….den verden vi lever i. Den verden og det samfunnet som vi faktisk blir syke av…. Jeg gir meg der. Du forstår hva jeg såvidt retter en lommelykt mot.

Grunnen til at jeg ofte har hatt kloster i mitt hode? Jo, det svaret fikk jeg for et par uker siden. Plutselig dukket klosteret opp! Jeg er litt satt ut av hvordan livet leker med en og lager forståelse hvis man lar det skje.

Fra Gaia Balanse lå på tegnebordet var et punkt i skisseplanen det å kunne ta med grupper på yoga-retreat. Den tanken ble skapt for 2 år siden og har i perioder blitt sett litt nærmere på, men det rette stedet har ikke dukket opp. Ikke før nå. Plutselig var det der og nå blir det virkelighet! Nå er tiden inne!

Det RETTE stedet er funnet! Det kan faktisk ikke bli bedre! Selv er jeg ikke det minste overrasket nå i ettertid om at det rette stedet måtte bli et kloster!

Gaiadamen har den store gleden av å planlegge for to yoga-retreat hvor stedet for det å kunne trekke seg tilbake, bare være, gi seg selv mulighet til fordypning under de beste betingelser skal foregå i et kloster i Italia.

En uke i august og en uke i september 2015 blir det virkelighet av dragningen mot kloster og jeg er sikker på at dette skal bli en årlig opplevelse. En gang i kloster – antakelig flere ganger? Det er nok sånn. Jeg trenger det sårt. Mange med meg gjør det.

Skisseblokken er igjen fremme og nå blir enda et mål en virkelighet. Tusen tusen takk!

Vil du være med meg på yoga-retreat i et klosterparadis i Italia 2015? Følg med på Gaia Balanse sin side på Facebook og på hjemmesiden! Planlegging er straks i full gang.

Namaste! Monica

 

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

Yogaretreat2