Stikkord

, , , , , , , ,

Kjære leser!

Jeg sitter med forberedelser til høstens kurs i medisinsk yoga og storkoser meg! Virkelig. Det snakkes stadig om hvor viktig det er å gjøre det som får hjerte til å synge og som gjør at du kjenner du er i den berømte «flowen». Vel. Jeg har flere slike ingredienser i mitt liv og en av dem er defintivt det jeg gjør akkurat nå! Fordyper meg i yogaens verden! Her er det virkelig en skattekiste som gir kunnskap, visdom og innsikt. Du og du!

Dere som begynner på kurs for viderekomne når vi starter opp i uke 35, kommer til å ta del i akkurat det jeg nå fordyper meg i. Sjelen og sinnet. Vi kommer til å starte høsten med å fordype oss i nettopp sjelen. Sjelslegeme. Til dette legeme er det knyttet et nøkkeluttrykk: HJERNE kontra HJERTE.

«Begge deler er viktig og skal fungere i harmoni med hverandre. Hjernen – ego – må balansere ut hjerte – kjærligheten, medfølelsen, evnen til å gi og føle takknemlighet.», står det i litteraturen.

Det var da jeg kom til å tenke på alle de menneskemøtene jeg har vært så heldig å få oppleve som coach hvor nettopp dette med takknemlighet har vært noe vi har kommet inn på. Takknemlighet er en nødvendighet, men hvordan øve seg på å gi seg selv mer av dette nødvendige?

Her gir jeg deg 5 nøkler (av mange mulige). Så er det bare å sette igang!

1. Skriv en takknemlighetsdagbok. Hver kveld skal du skrive ned minst tre ting som du har vært takknemlig for den dagen. I tillegg noterer du hvorfor du satte pris på akkurat dette. Gå på jakt etter også de små tingene du kan velge å være takknemlig for.

2. Gjør noe hyggelig for noen! F.eks kan du gi en gave til noen du setter pris på. Tilby din hjelp til noen som trenger det. Det å gi, gir deg også glede. Velg mottoet: «Hvem kan jeg gjøre glad i dag, for å få glede selv!», og bruk dette bevisst i hverdagen din!

3. Besøk noen du setter stor pris på. Med deg har du et takknemlighetsbrev som forteller hvor mye personen betyr for deg. Velg om du vil lese det opp for vedkommende, eller levere det.

4. Vær bevisst på at du ikke lar andres «perfeksjon» og vellykkethet få definere hvordan du føler om deg selv. La godt nok være nettopp godt nok.

5. Lag en verdiliste. Tenk over hva som betyr mest for deg og skriv det ned. Vær bevisst på hva som er viktig for deg og ikke la annet få større fokus.

Hva får du ved å gjøre dette?

Jeg nevner: Økt bevissthet, positiv endring i humøret og mye glede! Dessuten vil selvfølelsen din bli styrket. Du vil få føle på mer takknemlighet!

Hva tror du?

Ønsker deg en riktig fin augusthelg! Fyll på med takknemlighet og nyt hva det gir både deg og de rundt deg!

Varm hilsen fra hjerte, Monica

Her finner du mer om meg og Gaia Balanse: Hjemmeside og Facebook

Blogg 8.8.14