Kjære leser!

I dag er en spesiell dag for meg. I dag, for 12 år siden, temmelig nøyaktig akkurat nå når jeg skriver dette, opplevde jeg å få et innblikk i hvordan det er for et menneske å forlate denne verden når den fysiske kroppen puster ut for siste gang.

I dag er det 12 år siden dagen etter at jeg ble mamma til to vakre jenter som kom til verden via et planlagt keisersnitt. Barn nr 4 og 5. Alt gikk fint under den store operasjonen. Trodde alle. Inntill jeg ca 1 døgn senere ikke hadde mer blod igjen til sirkulasjon. Svært mange liter hadde samlet seg i magen. Dette fordi en åre var kuttet over og ikke blitt oppdaget. Et døgn med så stor glede, takknemlighet og kjærlighet ble byttet ut med en reise som jeg for alltid vil bære med meg med takknemlighet og fyllt av stor kjærlighet. Ubeskrivelig. Vakkert. Mange av dere har vært på foredrag som jeg av og til velger å holde om denne opplevelsen. I dag tenker jeg at det er på tide å finne en dato for å dele igjen. Kan min erfaring bidra til noe positivt for andre, så gir det hele enda større mening.

Dagen i dag er spesiell for meg. Veldig.

Det er akkurat som om det skjer noe med meg midt i brystet i høyde med hjerte. Energien i denne delen av kroppen er anderledes enn ellers. Litt småstikkende. Litt sårt. Litt ømt? Det er akkurat som om det finnes budskap jeg skal lytte til. I min verden er det selvsagt at det er nettopp det. Jeg skal lytte. Hva er det hjerte har å fortelle? Det hjerte som tok seg en pause for akkurat 12 år siden. Det hjerte som ikke ga helt opp, men som igjen fikk energien til å strømme? Alt jeg finner til svar er takknemlighet. Jeg kjenner meg lettrørt og takknemlig. Jeg kjenner at det er mange elementer som opptar tankene som ikke er vesentlig i det hele tatt. Jeg blir påminnet at fokus er viktig og rett fokus vesentlig. Fokus på det som virkelig betyr noe, for en dag er det slik at dette hjerte skal ta seg en varig pause. Da kan ingen endringer gjøres. Det må skje nå.

Det jeg opplevde den gangen for akkurat 12 år siden satte igang en prosess. Sakte, men sikkert. 2 år etterpå gikk med til å forsøke å komme seg i nogenlunde balanse. Mye sykdom. Gjentatte infeksjoner. Det er nå i det siste at jeg har forstått hvorfor akkurat dette. Energien i dette område av kroppen har påvirkning på produksjon av immunforsvarceller…. Javel ja. Da måtte det jo bli som det ble når energien stod stille en stund! Tenk om helsepersonell hadde gitt meg et slikt perspektiv da fortvilelsen over manglende helse var stor og det da oppgavene som påhvilte meg var mange som mamma til fem små barn. Jeg tror at forståelsen kunne ha gitt meg hjelp. Mindre stressaktivering i kroppen og med det en kropp som hadde fått bedre betingelser til å hele seg selv. Alt stress starter jo i hode og om jeg ikke hadde hatt grunn til alle de tusen spørsmålstankene så ville det hatt stor påvirkning.

Ingen forståelse via det å ikke se sammenhengen skapte svært stor fortvilelse. Fortvilelse skaper stressrespons og under stressrespons er det ikke mulig for en kropp å jobbe mot den nødvendige balansen. Det henger sammen! Alle og enhver av oss er en helhet! Vi består av kropp, sinn og sjel! Ja…sjel ja… det skal jeg skrive mer om senere. Jeg vet.

Du vet at du består av energi? At hele deg er energi? At selvom du av og til, og noen ganger i lenger perioder, kan oppleve at du er «tom for energi», så er du faktisk ikke det? Summen av energi er konstant. Det er strømmen av denne energien i kroppen som er av betydning. Hva om du tar med deg denne måten å se det på inn i hverdagen din? Når det kjennes tomt ut så vet du at du kan gjøre noe for å flytte på energien? Hvilke valgmuligheter har du?

Til alle dere som vet hva jeg snakker om når jeg nå skriver lang, dyp pust har en fantastisk god oppskrift bare der. Om du gir deg selv 1 minutt med ildpust etterpå og 1 1/2 minutt med ryggflex etter det så har du flyttet på energien betraktelig og kan NYTE følelsen du har gitt deg selv! Energi!

Hva skjer med vann som står stille? Rennende vann er friskt og lukter godt. Sunt. Hva når det står stille? Vann er energi. Du er energi. Du består også av svært mye vann. Ok. Hva skjer med deg om vannet står stille? Ikke la det skje. La energien strømme i kroppen din! Det er av stor betydning for deg! Påvirker hele deg. Både din kropp og ditt sinn! Den ligger der og alt du trenger å gjøre er å bidra til at den flytter på seg.

 

I dag er jeg takknemlig for det jeg fikk oppleve. En prosess startet. Visdom og innsikt har blitt meg gitt og jeg har i dag anledning til å bruke det hele – meg – på en slik måte at det bidrar til at andre får noe som gjør godt. Det må da være selve meningen med det hele? Det er jeg sikker på.

I morges ble jeg vekket av at de to fantastisk vakre små som kom til verden for 12 år siden i går kom inn på soverommet og la seg en liten stund i sengen sammen meg. En på hver side. Ingen sa noe. De bare vet. Magisk.

 

Tusen takk for at jeg ble gitt denne store gaven!

 

Fra mitt hjerte til ditt! Monica

Her er hjemmesiden til Gaia Balanse

Facebook

 

Gaia blogg 29.8.14