Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Svært inspirert av en vakker sjel som var innom Gaia Balanse for en samtale i sin coachingprosess for noen dager siden, kommer dette innlegget.

Den første gangen hun dukket opp på døren hos Gaia var det en dame i oppløsning jeg åpnet for da hun banket på. Umiddelbart kjente jeg henne igjen. En dame som tidligere i mitt arbeidsliv hadde krysset min vei. Hun var så sliten. Oppløst i tårer og med gråten i halsen snakket hun knapt hørbart til meg, der hun stod i døren; «Monica. Du MÅ hjelpe meg!».

Akkurat da hun kom var jeg opptatt i en annen avtale. Alt jeg kunne gjøre der og da var å lage en avtale med henne, gi henne en klem og sende henne avgårde med ordene; «Jeg lover at jeg skal gjøre hva jeg kan for å hjelpe deg. Det finnes en vei ut av dette.».

Fra den gangen da vi møttes i døren til i dag, har hun gått en lang vei. Verktøyet hun har brukt er medisinsk yoga mot stress og utbrenthet og NLP coaching. I tid er det ikke mer enn fra vår til høst, men i utvikling og endring er det enormt. Fra å være i fullstendig oppløsning, ha redsel for å ikke klare å komme tilbake til jobb, stå svært utrygt i seg selv, ikke se veien videre, leve i en kropp som herjet henne til galskap på grunn av smerter, til å i dag ha støpt sitt fundament som består av trygghet, økt selvfølelse, tro på håndtering, full av erfaring av at hun kan mestre og at hun faktisk også kan ta kontrollen over smertene og erfare at hun kan ha pause fra smerter og det som fibromyalgien hun er rammet av gir henne! Hun har stadig stødigere blitt sjefen over sitt eget sinn og kropp! Nå er hun trygg på at hun kan begynne å tenke på å komme seg tilbake på jobb etter lang tid sykemelding.

I vår siste samtale snakket vi blant annet om hvordan den siste strategien hun hadde funnet i vår forrige samtale hadde fungert. Erfaringene var gode. Da jeg spurte henne om hvordan hun har det, var svaret; «Jeg har det i grunn veldig bra!», etterfulgt av et stort smil og lys i øynene.  «Nå vet jeg at på dager hvor det er mer smerter og tyngre, så kan jeg igrunn velge mellom å klare å gi meg selv en latter fra hjerte, eller en kald dusj! Begge deler fungerer utmerket! Smertene blir jo borte!».

Ja, du. Det er jo fantastisk! Hvorfor det? Har du noen gang møtt en isbader på din vei som er i dårlig humør? Nope. Det går ikke. Grunnen er at det kalde vannet som vedkommende utsetter seg for bidrar til utskillelse av dopamin i hjernen og dopamin er knyttet til følelsen av behag og tilfredshet! Det gir oss også energi, motivasjon og glede! Hva skjer med en vond kropp da? Hva skjer med smerteopplevelsen?

Hva gir en skikkelig god latter deg? Alle er enige om at livet blir lystigere og bedre ved å le mye. Du kan bli mer motstandsdyktig mot sykdommer og komme i bedre form! Det skjer rett og slett noe bra med oss når vi ler og en latter fra hjerte er rene medisinen å regne.

Nå har du valget. Akkurat som denne vakre damen har funnet det ut. Når du trenger å hjelpe deg selv til endring i følelser og tanker, så sørg for å gi deg selv noe å le av! Går ikke det så kle av deg å finn en dusj, eller et vann og utsett deg for å gi deg selv et dopamin-kick som garantert gjør noe svært godt for deg!

Jeg heier!

Varm hilsen fra hjerte – Monica

Hjemmeside

Besøk Gaia sin Facebook side

490_vinterbading_02