Stikkord

, , , ,

Kjære leser!

Vet du hva jeg mener når jeg snakker om tannsmerter som kan få selv den mest sindige og rolige til å true med «nå blir jeg snart gaaaal!»? Eller annen smerte som kan beskrives på tilsvarende måte?

Jeg håper igrunn ikke at du vet hva jeg mener, men antakelig er det mange av dere som gjør nettopp det.

For mange år siden tilegnet jeg meg kunnskap som sa at svangerskap og langvarig amming kunne gå hardt utover tennene. I dag velger jeg å tro på at det faktisk er sant. Det etter egen erfaring. Som mamma til fem barn, hvorav de to siste utviklet seg i min mage samtidig, og som den staeste av de stae når det kom til det å gi barna mine den beste tenkelige starten på livet via amming, så tror jeg at om noen skal forske på dette så kan de kontakte meg. Jeg endte opp med å amme barna mine i tilsammen 6, 093333 år. Eller skrevet på en annen måte; 73 måneder.

Jeg tror jeg tør påstå at jeg alltid har gjort en innsats hva gjelder tannpus, skyll og tanntråd, men det har ikke holdt for denne damen. At jeg nok har utsatt tennene for endel syreangrep opp igjennom er nok sant, men dog.

2014 har blitt et tannmareritt år. Kort sagt. Med start tidlig på året og omfattende tannbehandling frem til sommeren. Tannlegen mente at det jeg gjorte unna på 5 måneder ville det normalt ha brukt nærmere 2 år på. Ok. Denne damen er nok kjent for å ikke krype og selvom dette medførte timer i tannlegestolen av gangen og kjevesperre andre ganger etter å ha gapet i flere timer, så var det igrunn verd det da vi skrev juni i år. At lommeboken gråt, er en annen historie. Jeg snudde den tanken med at jeg skulle være lykkelig for at jeg faktisk kunne velge å få orden på tennene! Det er det slettes ikke alle i vårt samfunn som kan så hinsides kostbart det er! Makan! Men men. Skal ikke ta opp den tråden akkurat nå…

Vel. Så gikk sommeren, men vi hadde ikke engang pakket bort sandalene før en tann begynte å krangle igjen. En som nettopp var reparert. Nye tannlegebesøk ga beskjed om at denne tannen nå gir tapt. Her blir det rotfylling. Enda en.

De siste ukene har jeg hatt mye smerter og det jeg egentlig ville fortelle deg er at jeg igjen har fått det bekreftet at det finnes verktøy til bruk! Også i forhold til dette! Nye timer i tannlegestolen ble brukt til meditasjon. Jeg har fått mange reiser til en øde sandstrand og uten å fortelle i detalj hva jeg har bedrevet der samtidig som nitidig arbeid har foregått i munnen min, så kan jeg si at det alltid var riktig så bra! Nye timer med smerter fordi en nerve ikke ville gi seg, og selvom jeg ikke kan påstå at tannsmerter noen gang vil bli ønsket velkommen, så har jeg klart å ha fulle dager på Gaia fra morgen til kveld og gjentatte ganger fått kjenne på at det å flytte tanken, det å puste, det å gjøre yoga, det å meditere faktisk hjelper på slike smerter også!

NU nærmer det seg slutten for tannbehandling igjen. Et par timer til skal gjøres unna. Selvom jeg håper at det tar litt tid før store prosjekter igjen må gjøres, så kjenner jeg at jeg ikke gruer for det. Jeg kan jo håndtere!

Mon tro om noen i det hele tatt av alle dere flere hundre som har vært innom Gaia i denne perioden har merket at jeg har hatt smerter i tenner fra og til igjennom hele dette året.

Takknemlig er jeg for at min verktøykasse er full av godt innhold og for at jeg evner å bøye meg i knærne og hente dem. Det kan du også gjøre. Både fylle og bruke!

Det er umulig å ha full fokus på smerte om full fokus er på pust og glede! Da er det roen som pusten skaper og gleden som også skaper en god følelse som får lov til å bli «smertemedisin». Det funker. Bare prøv!

Lag din dag god og full av gyldne øyeblikk!

Varm hilsen Monica

Hjemmeside

Facebook

4999_242581782561293_246857736_n