Kjære leser!

Det viktigste i dag er at vi reduserer stresset i vårt liv!

85% av sykdommene vi blir rammet av er stressrelaterte. Dette er et faktum. Det er ikke noe vi kan diskutere oss bort fra. Det hjelper heller ikke med mørke solbriller, eller å lukke øynene. Det er sant.

Ok. Det er deg og meg vi snakker om. Ikke søyler og statistikk. Stressrelaterte utfordringer rammer hardt og må bli tatt på alvor.

Hva bruker du påskedagene til?

På vei hjem fra noen anderledesdager tett på de tre yngste av mine fem barn i en hytte et idyllisk sted langs svenskekysten, snakket vi om butikkenes åpningstider i påsken. Overrasket over at det var mulig å handle alt som er på selveste langfredag dukket spørsmålet opp om det kunne tenkes at det var gjeldende også 1. påskedag? I såfall kunne det være kjekt med litt påfyll av matvarer for det er jo helligdag i morgen også…

Med bilen i retning Nordby Shoppingsenter straks etter, ble spørsmålet besvart. Klokken 12.00 var parkeringsvaktene i godt arbeidsdriv for jammen var det fullt på parkeringsplassen!

Påskedagene har defintivt blitt shoppingsenterbesøkmulighet for svært mange.

Hva løper vi fra…hva løper vi til…hva holder vi på med? Er dette å ivareta sine verdier? Er det blitt aller viktigst for oss å kunne handle fritt til alle tider?

Sittende i bilen i selskap med lange dype pust, kikket jeg på alle som hastet til og fra. Handleposer, barn som løper og foreldre som haster etter, biler på leting etter plass, lange armer fulle av varer.

Jeg håper at utflukten opplevdes som påfyllende, ivaretakende av egne verdier, med tilstedeværelse i øyeblikkene og med pusten dypt i magen for dem alle sammen. Det er nødvendig for å balansere!

Tør jeg anbefale en økt med medisinsk yoga for folket? Jepp! Det ville ha utgjort en stor forskjell med tanke på hva som er det aller viktigste. Nemlig det å redusere stresset i livet!

Redusere stresset i ditt liv. Fortsatt god påske!

Til neste gang – fra hjertet, Monica

meditasjon påske 15