Stikkord

, , , , , , , , , ,

Kjære leser!

På bilde som er lagt ut på Gaia Balanse sin Facebook side i dag står det følgende:

Ingen kan forandre andre, men alle kan endre seg selv…

Du er kun ansvarlig for at det du sender ut til andre har en god intensjon. Hvordan andre responderer kan du aldri ta ansvar for. Det vil være ut fra deres modell av verden. Når du endrer dine tankemønstre, og er i din bevissthet, vil din påvirkning på andre endres. Hva skjer med den andre da?

For å gi deg enda mer å tenke på angående dette, deler jeg en historie som jeg møtte på min vei for en tid tilbake. Siden den gang, har de tankene som ble vekket i meg fått plass svært mange ganger. Jeg tar ikke lenger i mot «gaver» fra andre som ikke gjør meg godt. Jeg sender tilbake med aksept, det å være ikke dømmende og ikke analysere. Plasserer «gaven» der den hører hjemme og ikke i min ryggsekk.

Dette er historien om en suksessfull businessmann fra New York, og en usedvanlig tilfreds munk fra Tibet. Uansett hva som ble sagt til munken forble han like tilfreds og upåvirket. Businessmannen hadde hørt om denne munken, og bestemte se for å teste ham ut.

Han tro hele veien til Tibet, og kom omsider frem til klosteret hvor munken holdt til.

Der fikk han umiddelbart øye på munken som satt fredfull på en benk under et fargerikt, tibetansk kirsebærtre.

«Vi får se hvor lenge han kommer til å smile det lille smilet sitt», sa businessmannen selvsikkert til seg selv, og begynte å fornærme munken på det groveste. Han bannet og steiket som best han kunne. Han hånet, han harselerte og ironiserte. Til slutt måtte han likevel gi opp.

Munken, like fredfull som alltid, bøyde seg forsiktig frem mot mannen og spurte: «Kan jeg stille deg et spørsmål?»

«Ja», svarte mannen, hes etter tiraden.

«Hvis jeg vil gi deg en gave, og du velger å ikke ta den i mot. Hvem tilhører gaven?»

«Da tilhører den fortsatt deg», svarte mannen snurt.

Munken smilte.»Det er korrekt. Så hvis jeg velger å ikke ta i mot dine fornærmelser og ditt sinne, tilhører det ikke da fortsatt deg?»

For første gang på flere år ble businessmannen sittende målløs….

Kan du velge å gjøre som munken? Ikke la andre ødelegge din dag?

Vær også oppmerksom på hvilke «gaver» du gir ut i din kommunikasjon med andre. Når vi møter mennesker, er vi enten med på å bygge dem opp, eller bryte dem ned…

Ta vare på deg. Gi til andre det du vil ha selv. Sørg for å ha en god energi på innsiden. Ta vare på dit behov for ro og glede og med det sende det til andre også…

Fra mitt hjerte til ditt! Monica

Facebook

Hjemmeside

Gaia 10.5.15