Stikkord

, , , , ,

Kjære leser!

Den første timen denne morgenen ble brukt til refleksjon. Igjen. Det er helt nødvendig hvis jeg ønsker å være tilstede i mitt eget liv. Som oftest snurrer livet så fort at det lett kan gi både svimmelhet og dårlig søvn i tillegg til å ikke få med seg fargene som faktisk er tilstede i opplevelsen av å sitte på karusell. På karusellen er nyansene borte. Det meste glir over i hverandre og skaper uklarhet, dårlig pust og en følelse av å bruke mest energi på å holde seg fast.

Holde seg fast i eget liv.

Vel….det har jeg gjort i altfor mange år. Dager som kom og gikk. Uten særlig god evne til å gripe tak i og ta i mot de gyldne øyeblikkene. De var jo der, men jeg var ikke der. Hvor var jeg? Fortid eller fremtid.

Jeg har hoppet av den karusellen og valgt en annen. Dette er også en karusell – Gaia Balanse – men med tilstedeværelse via pusten som anker i nuet – får jeg med meg mitt eget liv til tross for opplevelsen av at det alltid er noen løse tråder som skal knytes. Det gir ikke stress lenger. Pusten er i magen. Skuldrene roper ikke. Nakken er god. Stadig igjennom dagen lukker jeg øynene et minutt eller tre og bare er i pusten.

Denne morgenen ble hode igjen fylt av tanker om hvilket eventyr jeg er så heldig å få oppleve. Nå er det tid for påmelding til kurs i medisinsk yoga. Det er 4 av kursene som har oppstart igjen denne høsten. De andre er pågående. De som har kursplass allerede har første retten til å sikre seg plass videre. Jeg vet at et langsiktig perspektiv er lurt og jeg ønsker å bidra til at det skal være mulig for de som ønsker det, men om en uke åpner påmelding for andre. Da kontaktes de som står på venteliste.

Ventelisten teller svært mange navn. Akkurat nå 29. Alle disse venter på å få erfare medisinsk yoga her hos Gaia Balanse. Det er en stor gave!

Da jeg startet opp med kurs februar 2013 satte jeg opp 3 kurs i håp om 5 deltakere på hver. Sånn ble det ikke. Jeg hadde ikke snudd meg to ganger rundt før kursene var fulle og det ble satt opp 2 kurs til. 5 holdt heller ikke. Vips – 9 kurs. Så 10 kurs! I dag er det 8 kurs, men med plass til flere på hvert da nytt lokale er tatt i bruk. Tidligere var det totalt 180 kursplasser. Nå 200.

200 plasser er altså ikke nok.

Fra nyttår er det mulig at det skjer endringer. Da er jeg ferdig med videreutdannelse og med det større fleksibilitet. Det blir bra. Jeg vil jo så gjerne ta i mot alle dere som ønsker å komme akkurat til meg for medisinsk yoga!

Tenk at det jeg brenner for får lov til å utgjøre en forskjell for så mange andre!

I går kveld ble jeg rørt igjen. Stadig kommer det noen gode ord min vei.

«Hei Monica. Jeg vil bare takke for en helt utrolig magisk yogatime i dag. Gjorde utrolig godt for kropp og sjel. Du gjør virkelig en forskjell. Tusen tusen takk.»

Det er akkurat dette som er min drivkraft. Det var derfor jeg valgte å utdanne meg til sykepleier en gang i tiden. Så ble jeg syk og valgte å bruke min utdannelse på en annen måte. Valget kunne ikke ha vært bedre.

Jeg er svært takknemlig.

Stadig klyper jeg meg i armen og setter ut ankeret via lange dype pust. Denne reisen vil jeg ha med meg. Hvert eneste sekund!

Ta i mot hva dagen gir deg!

Fra hjertet – Monica

Facebook

Hjemmeside

Gaia Balanse 8