Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Følelser er kun følelser. De har aldri vært farlige. Følelser er skapt på ulike tidspunkt i ditt liv. Svært mange av de mest kraftfulle er skapt da du var en mye yngre utgave av deg selv enn du er nå. Den gangen du ikke hadde mulighet til å hjelpe deg til å se noe på en annen måte.

Den gangen du brått våknet av et mareritt og hylte ut din redsel – frykt. Utrygghet.

Den gangen du opplevde å ikke bli valgt før til slutt i gymmen på barneskolen – ikke tilhørende. Ikke god nok. Avvisning. Utrygghet.

Den gangen du gledet deg veldig mye til noe og som ikke ble – sorg. Smerte.

Den gangen du trodde det var din skyld at noen ble sinte – dårlig samvittighet. Skam. Ikke god nok. Utrygghet.

Den gangen du mest av alt ønsket trøst og omsorg, men ikke klarte å gi uttrykk for det på annet vis enn med avvisning – ikke god nok. Ikke verdig. Bekreftelse på avvisning. Ikke tilhørende. Utrygg.

Den gangen du opplevde det som skjedde som avvisning – avvisning. Ikke tilhørende. Skam. Sorg. Smerte. Ikke god nok.

Jeg kunne ha fortsatt lenge. Det velger jeg bort. Vet du? Alt dette har skapt preging på innsiden hos deg. Mønstre. Blokkeringer. Noe vi alle styres av. Når vi opplever noe, 40 år senere som hjernen putter inn i et gammelt mønster, så kommer den samme følelsen tilbake. Betyr det at den er sann i dag?

Om du ikke stopper opp og velger å løfte en ny tanke inn i det hele vil du fremdeles tro på den gamle følelsen. Er det hensiktsmessig for deg? Er det helsemessig smart?

Absolutt ikke. Dette skaper ikke annet enn stressaktivering på innsiden. Du får en sympatisk aktivering i nervesystemet og hver eneste celle i kroppen din settes i beredskap. Du forberedes på å møte bjørnen! Klar for kamp! Men kjære…. den bjørnen finnes ikke….den fantes kanskje ikke en gang da for alle disse årene siden heller… for det kan jo tenkes at når du våknet etter drømmen din og ikke fikk trøst og omsorg raskt nok så var det fordi din mamma var på toalettet! Den gangen var det heller ingen bjørn, men du hadde selvsagt ikke ressurser til å kunne si det til deg selv når du var et lite barn. I dag kan du velge å gjøre det.

Ut av følelsen er ro!

Beste medisin ut av følelsen er PUSTEN din. Om du begynner å øve deg på å puste lange, dype pust når du har uro på innsiden vil du alltid komme ut av nettopp uroen! Noen ganger kan det tenkes at du må tviholde deg fast og puste i en lang stund, men det får du i såfall bare gjøre. Helt til kroppen slipper taket i sympatisk aktivering (stressrespons) og gir deg parasympatisk respons – ro – fra nervesystemet. Det er denne du igangsetter når du puster lange, dype pust.

Det vil fungere hver eneste gang! Når du puster deg inn i ro, puster du deg også inn i bevisstheten. Der kan du se noe du ikke først så når du var i følelsen. Der kan du stille deg noen kloke spørsmål ut fra de ressursene du rommer i dag. HVA handler denne følelsen om? Hvorfor reagerer jeg som jeg gjør? ER dette sant? Hvilken intensjon har denne følelsen? Trenger jeg dette i dag? Hva kan jeg nå velge å gi meg selv (via andre tanker) for å se dette på en annen måte?

Med mer ro – får du bedre helse. JEPP! SÅNN ER DET!

Det er så svært mange av våre symptomer på sykdom som er stressrelaterte og som trigger til det vi ikke synes er godt å være i. Smerte, fordøyelsesbesvær, anspenthet, vond nakke, uutholdelige skuldre, hodepine, migrene, dårlig søvn, høyt blodtrykk osv osv.

Tanker er kun tanker. Følelser og tanker henger nøye sammen. De tankene du velger som sanne får en stor konsekvens for både følelser og hele deg!

Ta godt vare på deg!

Ro gir mer glede, mer energi, bedre livskvalitet, balanse, harmoni og egentlig alt du trenger. Hva trenger du for å få ro? Pusten din. Pusten din har du helt til du skal forlate denne verden for denne gangen. Det er en stor gave til deg at du kan overta kontrollen over din pust og gi deg det du har behov for i dette livet! PUST FOR LIVET!

Fra hjertet – Monica

Hjemmeside

Facebook

Hormonsystem