Kjære leser!

Sukker og hvitt mel har en kraftig påvirkning på blant annet nervesystemet. Dette sier forskning, og de som har inngående kunnskap om næringsmidlenes påvirkning på cellene våre. Jeg er ikke i tvil om at det er sant.

«Sukker er som dop», har den tidligere narko-overlegen Nordstrand sagt til Tv2 i oktober 2014. Avhengighetsproblematikk altså. Ja, det er nok mange som kan skrive under på det.

I disse dager kjenner jeg godt til abstinensene. Hodepine, kvalme og svimmelhet. Cellene protesterer vilt. Det er akkurat som om det ropes; «hvor blir det av sukkeret???!» på innsiden. Vel. Jeg har vært her før. Jeg vet hva som skjer. Finnes ikke redd. Kom igjen! Jeg er klar for kampen! Jeg gir ikke etter! Sukker? Pøh! NU er det slutt! Blir ikke noe sukker! Det er jeg som bestemmer og ikke du – ditt sukkermonster!

Hva er motivasjonen? Jeg har gjort dette en gang før. Det for ca 6 år siden. Den gangen som et ledd ut av fibromyalgiens klør. Dette var den ene nøkkelen av 3 for å få meg fra i stor ubalanse til stadig mer balanse. Det holdt i drøye 2 år. Alt av sukker ble tatt bort. Ikke en sjokoladebit på over 2 år! Ikke en skive brød, ikke en kake, ikke pasta, ikke ris og ikke potet. INGENTING! De som så skjevt på meg når jeg takket høflig nei, de fikk bare gjøre det. Snakke bak min rygg. Jeg hadde ingen fokus på det.

Hva skjedde siden? De neste tre årene gikk ganske fint. Det ble noe søtt i selskap. Jeg begynt å unne meg litt mer mørk sjokolade. Valgte fremdeles bort brød, ris pasta og potet. Ga aldri det en sjanse. Allikevel ble det stadig litt mer «feil» i kosten min.

2016 var et krevende år på måter. Det ble kosten også påvirket av. Det vil si – mitt fokus og bevissthet. Stadig dårligere måltider og stadig litt mer mørk sjokolade og vet du? Den sjokoladen endret farge på et tidspunkt også! Plutselig kunne jeg finne på å spise melkesjokolade!!!! Jøye meg… hvor kom det fra? 😉

Siste halvdel av 2016 og starten på 2017 har jeg vært i sukkermonsterets grep. Ikke i mengder. Fremdeles ikke brød, ris, pasta og potet, men heller ikke gode valg ofte nok. Ubevisst. Jeg slapp taket. Det ble for mye. Jeg trengte nok «dopet» mitt.

Jeg fikk et spørsmål en gang på et stillingsintervju: «Du drikker ikke kaffe. Du røyker ikke. Du er forsiktig med alkohol. Hva er din last?»

Den gangen var jeg 19 år og svaret mitt var: «Sjokolade.»

Ja…. og det nytter bare ikke… da sniker det seg annet inn også.

NU ER DET SLUTT!

Motivasjonen denne gang er basert på helhetlig kunnskap og det jeg kjenner på i mitt liv. Jeg er nødt til å holde mitt nervesystem i best mulig form. Det er for mye som ligger og trigger. Medisinsk Yoga hjelper meg veldig. Bevisstheten og verktøykassen med mentale teknikker hjelper meg veldig. SUKKERET ødelegger så mye at det er jeg ikke villig til lenger. Nå er det altså slutt!

Dag 9 i dag. Ingen kake på fødselsdagen for noen dager siden og ingen kake i morgen når jeg skal i et treff. Vanskelig? Slettes ikke. Jeg har bestemt meg. Jeg vil ikke la meg styre av giften og jeg vil ikke ha den påvirkningen det gir meg. Så da så!

Ønsker deg en riktig god helg!

Ta vare på deg! Fra mitt hjerte til ditt – Monica

Facebook

Hjemmeside

 

taspissko1