Kjære alle!

Den 3. februar skrev jeg et innlegg med tittelen «Tar kampen mot sukkermonsteret» og da hadde jeg vært i den kampen i 9 dager. Ganske straks skriver vi 2 måneder senere og jeg får stadig spørsmål om hvordan det går?

Av den grunn, skriver jeg denne bloggposten.

Om du googler sukker nervesystem så får du opp interessant lesing. Apropos min tanke om at jeg ikke lenger kunne velge, eller ville velge, å spise meg til et svekket nervesystem.

For å kunne håndtere «livets vind», og gi meg selv styrke nok til å kunne bli stående, måtte jeg også ta tak i min store svakhet – sukkeret. Ut fra alt jeg vet om hva som styrker, og hva som svekker nervesystemet, så var det dette grepet som måtte gjøres. Igjen. Alt annet har jeg nødvendig kontroll på.

Sukkeret har vært min trøst fra jeg var veldig liten og stjal sukker og kakaopulver som jeg blandet med litt vann, krøp under kjøkkenbordet og spiste i fred når jeg var lei meg. Det var jeg ofte. Små barnehender fant også veien til sukkerbiten ganske ofte…

Så fort jeg hadde litt egne penger til disposisjon da jeg ble litt eldre, gikk det til smågodt i kiosken. Husker veldig godt mine mange turer til kiosken i nærmiljøet «Pettersen» hvor jeg plukket ut to av de og tre av den…

Igjennom alle år har jeg hatt en slags kontroll på det hele, men har også byttet ut mat mot sukker i perioder.

For 6 år siden ble det slutt med det. 2 år uten sukker og så begynte det å komme stadig litt mer inn i livet mitt igjen. Nå var tiden inne for å ta grep igjen. Jeg kan ikke velge å spise meg syk, eller i en tilstand hvor jeg knekker i stormen.

Det ble 12 dager med abstinenser, men jeg synes det gikk veldig mye bedre enn sist gang jeg gjorde tilsvarende for ca 6 år siden, for da var jeg i så dårlig form at jeg holdt meg fast i sofakanten i flere dager, hadde null energi og følte meg svært syk!

Denne gangen var jeg svimmel og kvalm, men ikke mer enn at jeg tror ingen av de flere hundre jeg møtte i denne perioden merket det. Jeg er hellig overbevist om at det er min daglige praksis av Medisinsk Yoga som hjalp meg denne gangen. Det finnes teknikker for å hjelpe kroppen til renselse. Til å kvitte seg med avfallsstoffer. Og til å få svimmelhet og kvalme til å bli dempet. Jeg gjorde bruk av alt jeg vet noe om og opplevde stor hjelp!

Etter 2 uker forsvant suget etter søtt. I dag, enda flere uker senere, er det bare en lettelse å være ferdig med sukker.

Og vet du? Maten jeg spiser smaker mye mer og bedre…

Oppsummert kan jeg altså si at dette har gått fint og jeg er ved godt mot! Ingen vansker! Nyter noen bær av og til og det er veldig mye godt å spise som ikke trigger blodsukkeret så voldsomt.

Effekt for meg pr nå:

Fantastisk fordøyelse! 🙂 Regulert sult/metthetsfølelse. Mye bedre smak! Alt smaker så mye mer og bedre! Om mulig – enda mer ro. Minus 16 cm rundt livet! Jeg veier meg ikke, men fant frem målebåndet etter en ukes tid da jeg faktisk så at jeg krympet hver gang jeg fikk øye på meg selv i speilet. Mer stabilt humør. Slipper å bruke bevisstheten for å holde roen og tolmodigheten. Den er på plass mye oftere av seg selv.

Forrige gang vet jeg at jeg fikk mindre smerter etter at jeg kuttet ut sukker.

Jeg kjenner på alle måter at dette er bra for meg.

Faktisk er jeg hellig overbevist om at sukker er gift… og det er jeg ikke alene om å mene noe om.

Ta godt vare på deg!

Fra hjertet – Monica

Facebook

Hjemmeside

Monica.jpg