Kjære leser!nytt år 1

På denne nest siste dagen av 2018 kretser tankene ustanselig rundt behovet for oppsummering og refleksjon. Jeg har kjent på det i noen dager, nå bare øker det på.

Det å legge noe bak seg, gå inn i det nye året med fokus og klarhet er bra for oss alle!

Jeg er ikke damen for nyttårsforsetter. For meg ligger refleksjon over hvor jeg er på vei, vilje til justering av kartet og nuet mye nærmere hjerte. Det å benytte overgangen fra et år til et annet til å kvitte seg med det som tynger, er en gave!

En deilig gåtur i formiddag satte virkelig fart i det hele.

Inn i 2018 bestemte jeg meg for at dette året skulle bli et år hvor jeg hele tiden tok valg ut fra 3 av mine viktigste verdier. Hva som faktisk er viktigst for meg. Ikke ut fra hva hodet fortalte meg at jeg burde,måtte og skulle gjøre.

nytt år 3

Siden våre verdier er grunnleggende, og på mange måter en rett ledesnor, så jeg det som nødvendig å ta dette fullt og helt på alvor. De som ikke gjør, vil gå på tvers av seg selv og erfare at kropp og sinn ikke nyter godt av det. Alt henger sammen.

Verdiene – den røde snoren – jeg tok med meg inn i 2018 var kjærlighet, respekt (og ærlighet), og takknemlighet.

Å bruke disse verdiene som den røde tråden i alt jeg har foretatt meg, har gitt meg større kontakt med det vi i den yogiske praksis referer til som «Sat Nam», men også større kontakt med sårbarhet og krevende utfordringer.

Det har vært nødvendig med dype røtter i noen stormer som ellers nok ikke ville ha blitt annet enn fønvind. Flere episoder ville ha fått et annet utfall om jeg hadde latt tanker som hodet kom farende med få styre. Jeg valgte dog ut fra hjertet og det å ikke gå på bekostning av meg selv. Jeg fortjener også respekt.

Sat Nam, som betyr jeg er sann, er kjernen før alt som har gjort oss begrenset. Alt som har gjort at vi tror at vi bør gjøre slik og sånn, må gjøre slik og sånn, skal gjøre slik og sånn. Hva som forventes og hva som er rett!

Hva er egentlig rett, spør jeg… absolutt ikke så ofte det hodet sier, ihvertfall!

Det er kjernen som er ubegrenset. Ubegrenset og i kontakt med ubetinget kjærlighet. Skal man være der fullt og helt, så krever det enormt stor bevissthet. Det krever å kunne møte alle følelser, omfavne og finne veien til det som lindrer og leger. Det hele handler om valg av fokus. Hva er det som skal få lov til å være sant?

Lever man etter sine verdier, er man nærmere sannheten enn om man ikke har kontakt med, og tar valg ut fra, det som faktisk er viktig for en selv.

Det er ikke alle som tåler ærlighet. Mange er ikke engang ærlig overfor seg selv. Det gjør for vondt å se. Det er lettere å late som. Om noe faller for tungt på en selv, er det lettere å unngå sannheten og også skylde på andre.

Det er ikke alle som vet hva respekt er, eller som evner å gi. Noen tror at de kan forholde seg til verden ut fra hva som passer dem selv best. Uten å ta hensyn til avtaler eller annet. Jeg bestemte meg for at jeg skulle slutte med å late som om det var greit når vi gikk inn i 2018. Det har gitt meg noen trøkk 16. Men heller det! Skal jeg være sann, så får det bli sånn!

Det er ikke alle som kan gi, eller ta i mot, kjærlighet. Ihvertfall ikke den som er uten betingelser. De opplever ikke seg selv som verd å bli elsket og møter med mistanke om at noe skal bli oppnådd dersom de blir gitt. Alle kan vi kun gi med en god intensjon. Ubetinget kjærlighet er alltid med god intensjon. Det er bare å fortsette.

Takknemlighet har hjulpet meg masse. Et bevisst fokus, og det å lete etter takknemlighet, har dratt meg ut av sorte hull mange ganger igjennom 2018. Hva kan jeg velge å være takknemlig for? Er det mulig å hente ut læring her og se på det med takk?

Jeg visste at mitt valg av fokus ville gjøre meg mer sårbar, og det har jeg virkelig fått erfare. Samtidig ser jeg at det var et godt valg å velge økt bevissthet rundt det som faktisk er viktig for meg. Jeg ønsker å beholde den helsen jeg så hardt har kjempet for. Da er dette en nødvendig ingrediens.

Helsen er avhengig av rett fokus. Fokus ut fra verdier, er en god investering i forhold til dette. Tar man valg som ikke stemmer overens med sine verdier, så blir man gitt noe man ikke vil ha!

Er du bevisst dine verdier? Tar du valg ut fra hva som faktisk er rett for deg? Ser du verden igjennom dine verdier og møter du deg selv med dem?

Hva er de 3 viktigste verdiene dine som du kan velge å følge i 2019? Hvordan vil det å ta verdiene på alvor kunne gjøre deg godt?

Mitt hjerte sier fremdeles kjærlighet, takknemlighet og respekt. Uansett hva hodet måtte fortelle, så er det dette som skal få styre. Størst av alt er fremdeles kjærligheten og den skal være uten betingelser!

I tillegg skal 2019 få romme en stor bevissthet omkring at JA til alt og alle som også skal gi et JA til meg selv. Skal jeg kunne holde, og gi og gi og også være god for alle jeg er glad i over tid, så må dette virkelig på plass. Ingen kan gi av en tom tønne. Man kan tro det i lang tid, men får så hatten passer på et eller annet tidspunkt! Been there – done that!

nytt år 1

Det må ikke være slik at dersom man sier ja til en annen, så sier man nei til seg selv. Hvis det er utfallet blir det et nei fra meg. De ja som kommer, vil også være et ja til meg.

Med det skal jeg holde balanse i helheten også i 2019. Det er jeg sikker på!

Dette var første del av flere som kommer de neste dagene… Det tar tid å gå over til 2019, kjenner jeg!

Håper det gir deg noe å lese dette. Gjør det, så gi meg en tilbakemelding.

HUSK at 1.januar klokken 14 har du mulighet til å gi deg selv en time sammen med meg med MediYoga live gratis i en gruppe på Facebook. Ønsker du det? Send en epost til post@gaiabalanse.no så får du informasjon om hva og hvordan. Dette er en nyttårsgave til deg.

HUSK også påmelding til kursene i Medisinsk Yoga som starter i uke 2 og 3! Du finner informasjon på hjemmesiden.

nytt år 2

Fra hjertet – Monica

Hjemmeside

Facebook