Kjære leser!

Bokn 17

I går kveld gikk det opp for meg at det nå, i disse dager, er 9 år siden jeg ikke lenger kom meg på jobb som sykepleier og måtte igjennom 3 år med MYE før alt ble annerledes!

9 år siden kroppen tok fra meg ALT.

9 år siden det mørke jeg hadde fått smake småtteri av, ble totalt omfattende.

9 år siden jeg, den flinke piken som KLARTE ALT, ble å finne i sengen i et helt halvt år. Stort sett døgnet rundt.

9 år siden jeg trodde jeg var blitt akutt syk, og totalt overså hva kroppen hadde hvisket i svært mange år allerede, og famlet i blinde i håp om at helsevesenet skulle finne ut av hva det var med meg!

9 år siden jeg over natten ble forvandlet fra å være supermamma, supersykepleier, supervenninne, superfikser og helt fantastisk super på alt. til å bli en som ikke var i stand til å røre i maten.

LITT AV ET 9-års jubileum!?

Slik var det å være meg i februar 2010. Brått og brutalt fullstendig kollaps. Hvordan er det mulig? Det forstod jeg ikke da. Det VET jeg nå.

Sakte, men sikkert kom alle svarene. Hardt og brutalt. Store endringer måtte til. Quick fix finnes ikke. Dype mønstre måtte endres. Mye måtte håndteres på en helt annet måte. Følelser møtes. Egenomsorg bli tatt på alvor. Egenkjærlighet  måtte skapes fra ingenting. Selvfølelse måtte fundamenteres. Jeg verd noe?, måtte byttes ut med jeg er verdifull! Det å la seg påvirke av andre, måtte endres til ikke mitt. Jeg må bevise og gjøre for å være, måtte byttes ut med jeg er god nok helt uten hva jeg gjør.

Ikke minst måtte jeg dra på meg åket og disiplinere meg selv til å foreta praksis av noe som jeg valgte å tro på og som virkelig sakte, men sikkert hjalp meg stort! Hvor mange ganger, og det flere ganger om dagen, jeg ble forsøkt stanset av mine egne tanker har jeg ikke tall på! Det var mange! «Du kan gjøre det etterpå!» «Det er viktigere med noe annet!», «Det vil ikke hjelpe meg!», «Kan dette virkelig fungere?» «Du kan ikke si nei til det!»osv osv.

FY SØREN så stolt jeg er av at jeg klarte det!

UT av smerter som jeg hadde hatt siden jeg var barn. UT av depresjon som jeg hadde smakt på til tider fra jeg var svært ung voksen. UT av angsten som jeg trodde skulle ta livet av meg da den etterhvert kom. UT av det å være redd for og ha drøssevis av tanker om bekymringer, til å ikke få dem lenger! UT av generelt tankekaos og til av og til lure på – når kommer neste tanke?! UT av det å være svært syk med diagnoser som fibromyalgi og lavt stoffskifte til å ikke lenger ha slike symptomer som hører med her.

DET TOK SIN TID! Fy søren så stolt jeg er av jeg ikke ga meg! At jeg brukte staheten min på noe som faktisk fungerte! Jeg er nærmest målløs når jeg kikker meg i bakspeilet og ser den veien jeg gikk – og fortsatt går. OG heldigvis så vet jeg at alle kan gå den veien!

3 år senere – februar 2013 – tok jeg i mot de første for kurs i Medisinsk Yoga – MediYoga.

Den historien har blitt et eventyr. I dag – mange tusen timer senere med kurs og individuelle timer – forteller historien at jeg har fått lov til å hjelpe svært mange mennesker! Hadde ikke jeg gått veien, hadde det aldri skjedd!

Februar 2019 – tiden er inne for å hjelpe enda flere.  På toppen av mange kurs både i lokalet hos Gaia Balanse i Halden, på arbeidsplasser og i andre byer i tillegg til fulle dager med individuelle timer for mental trening/hjelp til å endre tankemønstre (du vet vel at alt stress starter i hodet?) og for healingmassasje, så jobber jeg nå med å få gitt deg et tilbud om nettkurs.

Det er så mange som trenger hjelp. Med effektivt verktøy går det! MEN det gjelder å ville ha endring, så bruke verktøyet og FÅ det!

Jeg er så takknemlig for alt hva jeg har vært igjennom av sorg, svik og smerte. Av det som det hele gjorde med min fysiske kropp og mitt sinn. Jeg er så takknemlig for alt hva jeg har måttet gå igjennom for å komme meg ut av ubalansen og inn i noe annet. Det betyr blant annet at jeg får møte og hjelpe deg! DET gir mening!

STOR hjerte- klem fra Monica