Kjære leser og medlem i Gaiafamilien! 

 

«Husk å skille mellom det å være privat og personlig!», husker jeg at det ble gjentatt flere ganger. Det flere steder. Også under utdanning til det å kunne jobbe som sykepleier.

Personlig? JA! Absolutt! Privat? NEI! ALDRI! 

Ok. Da bryter jeg virkelig reglene nå. Det fordi jeg tror at det er en mening i at jeg velger å gjøre det. Jeg antar at jeg har gjort «lovbrudd» opptil flere ganger allerede ved å dele fra mitt liv og med det har jeg trening i det.

Dere er mange som følger meg på Facebook. Mange følger meg på Gaia Balanse sin side, i gruppen min Stressmestring i fokus og i grupper som er tilknyttet mine nettkurs.

Dere er mange som jeg føler at jeg kjenner og som jeg setter stor pris på å gjøre!

Dere er mange som har fulgt meg igjennom mange år! Det er så hyggelig!

Dere er mange som når jeg snakker med deg for første gang så sier du; «Jeg føler at jeg kjenner deg, Monica! Jeg har gleder meg så til å snakke med deg!», eller «Det er som om jeg har kjent deg lenge selv om vi aldri har snakket sammen!»

Ja og det med glede! 

Jeg har valgt å være synlig. Jeg klarer ikke å være annet, eller andre, enn meg selv. Det betyr på alle måter og også det å dele.

Mange vet noe om meg og noen tror de vet noe om meg som ikke er sant. Det er også helt greit! ‘

Mange ser meg og gir det til kjenne. Det på en god måte. Noen SER mer enn det de fleste ser og sender epost med innhold som rører i dypet av mitt hjerte. Da blir det helt tydelig for meg at jeg skal fortsette å være… meg. Og det for alltid og egentlig finnes ikke et alternativ.

Mange har fått med seg, fordi jeg har delt det, at jeg hadde et ærend på sykehuset. I dag.

Det har selvsagt blitt kjent fordi jeg sendte epost til mange vakre mennesker som ble berørt av dette fordi kursene de skulle møte på, ikke kunne gjennomføres i dette. Dere er allerede informert om hva jeg skulle igjennom. Jeg valgte å være åpen. For meg er det en selvfølge.

Andre vet ikke hva jeg hadde å gjøre på sykehuset og tenker nok også at det er privat. Hvilket det er.

Jeg velger allikevel å fortelle. 

Historien begynner så langt tilbake som til 2002. Jeg er sikker på at jeg har fortalt om den tidligere. Også her i bloggen. Kort fortalt ble mine to yngste barn hentet til verden via et planlagt keisersnitt i august det året. (Mitt barn nr 3 kom også til verden ut av magen.)

Etter ca 1 døgn i fullstendig lykkeland, ble det hele svært dramatisk. En vene piplet blod i magen. Hjertestans. Gedigen reoperasjon som vart i evige nesten 6 timer og som da hentet meg tilbake til livet. Hematom i buken på 15 x 35 cm!

For å holde saken til hva dette innlegget vil forteller om, så har jeg fra da av bodd i en kropp som hadde gjennomgått 3 store mageoperasjoner hvor den siste selvsagt var den absolutt største hvor de hadde åpnet meg alle veier. Sånt blir det MYE arrvev av.

Jeg har mange ganger tenk at på et eller annet tidspunkt så kommer dette til å gjøre seg til kjenne. Arrvevet. Der er svært lite elastisitet i slikt vev. Det kan fort bli trøbbel. I tillegg kan dette vevet feste seg til tarmene. Ohhh! Det ønsker vi ikke!

Vel. Det hele gikk greit i drøye 16 år. 

I september i fjor ble det opptakten til det som i dag har blitt erfart.

En mageinfeksjon kom kastende på etter å ha holde YogaRetreat i Italia med påfølgene herlig helg i vakre Roma. En fantastisk uke! Og akkurat hjemkommet i ro og gledesesrus, skulle jeg reise til Bokn for å holde helgekurs! For en glede!

Den natten til reisen til Bokn startet magetrøbbel. Helgen ble ganske så utfordrende og helt annen enn jeg ønsket meg på det vakre Vestlandet den gangen og magen ble aldri helt god igjen.

Det ble å finne frem småsko og finne veien til legekontoret. En mageutredning ble igangsatt.

CT viste kun en cyste på den ene eggstokken og anbefalt å ta turen til gynekolog. Min faste i Oslo ble besøkt i januar, og da var cysten borte (den hadde jeg fikset selv… med medisinsk yoga….), men magen var jo like lite ok…. og gynekologen mente at her måtte tykktarmen undersøkes.

Ok. Nye runder med henvisninger og forespeilet 1 års ventetid (!!!!) på Sykehuset i Østfold og med det fantastiske tilbudet – vi kjøper en plass til deg på en privat klinikk i Oslo så du kan få en undersøkelse raskere! Jiiiiha!!! FOR en glede! MEN den var kortvarig.

Koloskopi ble planlagt og gjennomført tirsdag før påskehelgen. Det var så smertefullt at jeg kunne ha vært åpnet i våken tilstand. Her var det da virkelig noe som ikke stemmer???! Ubehag er nok å forvente når noe skal opp i tarmen og rundt en sving og sånn, men dette????! Jeg besvimte i av smerte. Fikk så mye dop intravenøst at det ikke var forsvarlig å gi meg mer, men uansett hadde jeg så sterke smerter at jeg følte det som om jeg revnet!

Jeg pustet og pustet og hentet frem hele verktøykassen min, men kjære du!

Legen som gjennomførte undersøkelsen fant to polypper. Den ene fikk han fjernet. Den andre ikke. Han hadde rett og slett ikke korrekt utstyr for å kunne ta den.

Det siste jeg hørte han sa, i det fjerne, da jeg hadde fått på meg klærne og hang i armene til samboer for å bli geleidet til bilen med oppkastdings i hendene var; «Jeg sender brev til Sykehuset Østfold og anbefaler ny undersøkelse innen tre måneder! Denne må ut!»

Der og da var det umulig å ta det innover seg.

Jeg var syk i 5 dager. Av dopet.

Så kom brevet om ny undersøkelse og da sa hele meg STOPP! Dette kan jeg bare ikke gå igjennom en gang til! Det er jo et TRAUME! Arrvevet har jo festet seg på tarmene som absolutt ikke lar seg ta i mot noe skop!!!

Det ble å sette i gang tiltak. Det førte meg til samtale på sykehuset hvor en lege slo blikket ned når han sa; «Oi… du skulle aldri ha blitt sendt til Oslo. Dit sender vi kun pasienter vi ikke har noe grunn til å tro at skal ha vansker med å gjennomføre en slik undersøkelse, men du kunne jo ikke gå igjennom dette uten store smerter….» Jaha…..!

Så ble det tilbud om å gjøre undersøkelsen, og det å få fjernet den siste polyppen, i narkose, noe jeg insisterte på at var eneste mulige mulighet. Noe annet kunne jeg ikke gå igjennom.

Det er blitt meg fortalt at nå er jeg i systemet og det skal avgjøres om hvorvidt jeg skal ha en slik undersøkelse hvert 3. år eller 5. år fremover. FOR når man først finner polypper av slik art som er funnet hos meg, så skal det følges opp.

Supert det altså…. for da vil jeg ikke få tarmkreft heller. I hvert fall ikke uten at det blir oppdaget i et tidlig stadiet og med det kommer heldig ut med tanke på behandling.  Det er jo supert! MEN vil de godta narkose i alle undersøkelser fremover?! Nei.. og det har jeg allerede blitt fortalt.

Det er godt man har verktøykassen, for det å begynne å grue seg for neste gang i dag, er ikke noe jeg kan velge å bruke min helse på.

Så alt i alt er alt fint med meg! 

MEN jeg kjenner jo at jeg har hatt dette hengende over meg siden april. Det kjenner jeg i dag når det er over – for denne gang. Jeg har visst at det har vært der.

Jeg snakker hele tiden om å holde balansen, finne balansen og være bevisst på når det blir «for mye på den ene siden» og det har jeg tatt på alvor hele denne tiden. Det betyr at påfylling til den andre er noe jeg bevisst har valgt hver dag.

Møtte opp til time klokken 08 blek, men fattet. I hendene hadde jeg Monica fra 2002 med meg. Hun som opplevde å bli påført en stor skade på sykehuset. Hun var veldig redd. Tenk om det skjer igjen!? Du vet jo at det kan skje feil…. det kan skje igjen!

Jeg visste også at Monica fra 2002 rommet en yngre Monica som da hun bare vare et lite barn var på sykehuset. Alene. Livredd. 

De begge to ble med meg i dag. Jeg var helt rolig. Valgte å bevise for hele meg, alt jeg rommer, at jeg har trygghet og at jeg har tillit til de menneskene som tok meg i mot. Både de i hvitt og grønt. Jeg la meg på benken, kjente nesten ikke stikket, holde de yngre meg inntil meg og sovnet trygt.

Våknet stille og rolig på oppvåkningen med stille tårer nedover kinnene. Roen var der. Jeg hadde drømt nydelig og var bare full av takknemlighet og glede. Nå er det over. MEN også det som var redselen tilbake i tid. Det er også over nå. Jeg er trygg. I meg.

Jeg kan ta med roen videre. Tryggheten og det gode. Det er over nå. 

Til slutt – TUSEN TAKK kjære alle vakre som har sendt lys, klemmer og gode tanker til meg. Jeg er helt sikker på at det har gjort en forskjell. Det var dere jeg tenkte på når jeg fikk litt tid for meg selv i en sykeseng i dag. De puslet rundt meg, de gode. Blodtrykk og puls. Litt påfylling til kroppen via en vene. Alt fint. Jeg takket hver og en av dere.

Stor klem fra hjertet – Monica