Fra spikermatta til yogamatta del 2

Kjære leser!

For snart 9 år siden anbefalte en venninne meg å låne hennes spikermatte fordi kroppen min ropte i smerter. Hun hadde erfaring fra at det lindret å ligge på den, og ville at jeg skulle prøve.

Det ble til at jeg lå på den matten i timer hver dag. 

Jeg sovnet ofte på den.

Spikermatten bidro til sirkulasjon i stiv muskulatur og med sirkulasjon ble smertene mindre. Selvsagt. Det var en gylden pause med varme i kroppen og en kropp som slapp taket i anspenthet. Når det skjedde, sovnet ofte utslitte meg. Utslitt som jeg var av smerter og av meg selv.

Etterhvert begynte jeg å forstå at jeg selv kunne gjøre noe for å skape den nødvendige sirkulasjonen, og at jeg kunne hjelpe meg selv til årsaken til spenningene som jo egentlig er grunnen til anspentheten.

Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg sikkert ligget på spikrene enda og ment at sånn var det å være meg. Overlatt i en kropp som hylte og at det ikke var noe jeg kunne gjøre for å få det bedre.

Heldigvis ble ikke dette min vei. Da hadde jeg aldri kunne starte Gaia Balanse og igjennom det få mulighet til å hjelpe svært mange til å skape endringer i sine liv. Endre det som er årsaken til ubalansen. Hjelpe mennesker til å ta i bruk verktøy for å skape flyt og sirkulasjon. Gi slipp. Gi slipp på det som trigger til anspenthet. Se noe på en annen måte. Finne veien ut av hodet og til hjertet.

Hjelpe mennesker til å stå tryggere i seg selv. 

Visste du at lav selvfølelse automatisk gjør at du har mange flere negative og begrensende tanker? Og hvis du tror på disse tankene, at du da har en stressaktivert kropp hele tiden? En stressaktivert kropp har stive muskler.

Det er hormonet noradrenalin som sørger for at alle muskler i kroppen spenner seg under stress. Hva skjer med muskler som ikke får tilstrekkelig med sirkulasjon? Det blir smerter.

De tre stresshormonene våre, adrenalin, noradrenalin og kortisol har alle ulike oppgaver å sørge for. Sammen skrur de opp og demper ned så du er klar for kamp/flukt! Det til tross for at det ikke er noen reell fare. Som oftest ikke. Ikke annen fare enn at du faktisk skaper den i tankene du tror på.

Jeg kom meg fra spikermatta ved å finne veien til yogamatta. Der fant jeg pusten min. Der fant jeg veien ut av hodet. Der fant jeg veien til hjertet mitt og til alle mine ressurser som jeg alltid  har hatt, men som jeg ikke har hatt kontakt med.

Trygghet i meg selv har vært det viktigste. Dette via aksept, respekt, anerkjennelse, medfølelse, tilgivelse og ingen dømming. Fra meg til meg.

Videre – fra meg og til alt og alle.

Når noe blir vanskelig, livet krever, så finner jeg alltid veien til yogamatta nå. Der finner jeg svar og vikler meg ut av det jeg har viklet meg inn i. Der opplever jeg at kroppen gir slipp. At pusten kommer på plass og at jeg ser noe på en annen måte.

Der møter jeg med aksept og slipper taket. 

Det er helt nødvendig.

Fra hjertet – Monica

Hjemmeside

Facebook

 

Bokn 16