Gaia Balanse er blitt 5 år!

Kjære leser!

I morgentimene fant jeg veien til lokalet til regnskapskontoret som har tilliten til å holde orden på tallene i sirlig og korrekt rekkefølge for Gaia Balanse. På veien tilbake til Halden, med bagasjerommet fullt av permer inneholdende bilag for årene 2013 – 2017, ble det plutselig helt klart for meg; «Gaia Balanse har passert sin 5 års fødselsdag uten at det er markert på noe vis!» Det fikk meg til å tenke enda flere tanker.

Meg og min interesse for alder, er svært mangelfull. Jeg er heller ikke spesielt knyttet til  merkedager og opplever ikke disse som svært viktige utover min veldige følsomhet på fødselsdagene til mine barn.

Mitt fokus er i svært stor grad her og nå og på at hver dag er viktig. MEN når det er sagt, så er det veldig hyggelig å markere og skape minner ut fra noe som faktisk totalt sett er veldig viktig.

Jeg kjente at jeg ble lei meg. Hvorfor har jeg ikke gjort det?

Det er nok et svar med flere deler i tillegg til manglende fokus på alder og feiringer.

Mange av dere som kjenner meg har innsikt i at jeg sjelden kjenner på stolthet på egne vegne. Jeg kjenner dog lett på stolthet på andres vegne. Min kunnskap strekker seg i en slik retning at jeg så gjerne ønsker at andre skal gjøre på det på sine vegne, og jeg vet at det nok hadde gjort meg godt også, men her har jeg noe som jeg ikke har jobbet meg i mål med. Om jeg har grunn til å være stolt? Vel. Det kan sikkert diskuteres, men om det var en annen som hadde etablert og bygget opp det som er faktum, så hadde jeg nok med tydelig stemme gitt utrykk for; «Du har all grunn til å være veldig stolt! Du har gjort en fantastisk jobb både for svært mange enkeltpersoner og for samfunnet forøvrig!»

Jeg kjenner ikke helt på det.

Gjennomgang av tall for 2017 stod på planen for møtet i dag. For meg er det noe jeg bare må gjøre. Noe som hører med det å drive. Min signatur måtte settes på diverse papirer for at et regnskapsår skulle lukkes.

Så slår det meg altså at driften nå har vært i drøye 5 år. Det var i februar 2013 at de første kursene ble satt opp. Halden Arbeiderblad lagde på det samme tidspunktet en sak om ulike treningstilbud i byen. Gaia Balanse fikk også et besøk og spalteplass.

 

 

Jeg hadde jobbet med ark og fargestifter svært dedikert siden høsten 2012. Jeg bare visste at jeg måtte gjøre dette. Drivkraften var en visshet om at det ville hjelpe mange mennesker. Det ville være «feil» å ikke gjøre. Med to tomme hender, og de var virkelig tomme, så gikk jeg igang. Ut fra det blå kom det hjelp og drømmen ble virkelig.

Drivkraften ble så til de grader bekreftet omgående. Før sommeren 2013 var det 180 unike mennesker med på kurs i Medisinske Yoga og ukedagene utover kurstimene var fulle av individuelle timer for mental trening og healingmassasje.

Jeg som trodde at jeg skulle få endel tid til på skrive bok (som jeg stadig drømmer om), ha tid til mye egentrening og matlaging (som mitt daværende kosthold krevde), tok helt feil. Grundig feil. Et eller annet sted, fra den gangen jeg jobbet i butikk som 13 åring, så ble det sagt fra en streng mann til en mindre streng dame; «Frue! Vi leker ikke butikk her!», da hun lurte på litt ekstra fri.

På et tidspunkt fikk denne lov til å bli min sannhet også.

Fra første stund, for drøye fem år siden, har mine dager på Gaia vært mellom 10 og 14 timer. For tiden er min tilstedeværelse mellom 08 og 21.30 så og si alle ukedager.

Alle som driver egen næring vet at det ikke er en 08-16 jobb og sånn er det.

Når 2013 var slutt, fant 250 mennesker veien til Gaia Balanse hver uke. Halden Arbeiderblad skrev på et tidspunkt en ny sak. Ryktene gikk nok.

 

 

Jeg elsker jobben min! Store deler av den. Alle vakre mennesker jeg får lov til å møte er fremdeles min motivasjon og min tønne for energi. Jeg vokser og utvikles hele tiden i møte med dere! Jeg er så uendelig takknemlig for det! Tusen takk hver og en!

Jeg takker hver dag for at jeg i 2010 var blitt så syk at jeg ble sengeliggende. Jeg bruke tiden frem til jeg startet Gaia Balanse til å finne veien til nettopp Gaia Balanse uten å vite det. Alt jeg erfarte som ikke funket. Alt jeg erfarte som funket. All innsikt som kom. Alle grep jeg tok. Effekten jeg erfarte. Fra fibromyalgi til ikke!

Minne 7

 

Igjennom disse 5 årene med driften har det også blitt gitt mye annet. La meg bare kort si at det er mye jeg gjerne skulle ha sluppet. Det er mye som har krevd enormt. Uten verktøykassen så er det ikke mulig å tenke seg at det ville være noe Gaia å hylle 5 år for.

Det er dette mye som også er hovedårsaken til at det ikke har blitt noen tydelig markering av 5-års fødselsdagen. Jeg så det i dag. I bilen på vei hjem forstod jeg det.

MEN om jeg lar det bli stående? NEI! Jeg vil faktisk at det skal være en markering. Jeg kommer til å lage den! Så får jeg heller late som om at det er helt ok å feire 5 år når det er 5 1/2 år hvis det blir det!

Jeg skal bare ha unna noe annet først, så setter jeg meg selv på saken. Her og nå bestemmer jeg meg for at påskedagene er en fin tid til å lage planen! Jeg vil så gjerne feire og markere med noen av dere som setter pris på at jeg aldri har gitt opp! Dere vet ikke så mye av dette, og det tenker jeg helt greit. Om dere hadde visst, så hadde dere kanskje satt pris på det. Det betyr dog ingenting. DERE betyr mye for meg!

TUSEN TAKK, kjære alle som på en eller annen måte krysser min vei. Dette via blogg, Facebook, hjemmeside eller i personlige møter. De er det mange av hver eneste uke! Jeg er så takknemlig! Uten deg, ingen Gaia.

Gratulerer med dagen!

minne 3

Fra hjertet – Monica