Hvor lenge skal du stå i veien for din egen glede?

Kjære leser!

I skrivende stund har jeg papirer opp etter ørene. Jeg har kniven på strupen fordi papirer og bilag for 2013 må nå være klart til å bli levert til de som kan mer om slike ting enn meg. Tallene skal frem og føres for 2013 og oppgjørets time er kommet. Med det også mine høye skuldre og min klagende nakke. Jeg liker jo ikke akkurat denne delen av min jobb like godt som ALT det andre! Heldigvis har jeg verktøy til å håndtere. Jeg har gjort mitt favorittprogram i  medisinsk yoga og jeg har fyllt på med skulder- og nakkeøvelser med ujevne mellomrom her. Dette går fint! I tillegg har jeg snakket til meg selv med positive ord og snudd de mindre heldige rundt til å gi meg det jeg trenger. Et skritt av gangen… og jeg ser faktisk målet nå!

Akkurat nå kom det tanker i mitt hode som jeg har lyst til å dele med deg. Jeg har derfor bestemt meg for å la papirer være papirer en liten stund og lager meg en god pause i selskap med disse ordene som jeg så gjerne vil dele. Det handler jo om å fylle på med det gode slik at det som ikke er fullt så lystbetont kan håndteres på beste måte!

Hvor bevisst er du på at ALT stress starter i hode? At du selv skaper din egen glede ut fra hvilke tanker du velger å tro på? Hvor lenge skal du være villig til å stå i veien for din egen glede, om det er glede du trenger?

Jeg har stått i veien for min glede i åresvis, så jeg vet hvor lett det er å ta den posisjonen. På et tidspunkt forstod jeg at jeg ikke kunne ta kontroll over andre slik at de ga meg det jeg trengte, at jeg måtte velge å akseptere og flytte fokus til det jeg hadde behov for slik at jeg ble gitt akkurat det! Jeg slet meg jo ut på å forsøke å kontrolle det ukontrollerbare og på å bli så ømt berørt om det kom noe min vei som traff meg midt i min skrantne selvfølelse! Setninger som:

«Hvordan i alle dager går det an å oppføre seg på denne måten?» «Jeg nekter å gi slipp på det leie før jeg får en unnskyldning og jammen skal h*n mene det!» «Jeg har jo hatt så mange tøffe påkjenninger opp igjennom livet at jammen er det ikke det minste rart at jeg nå har blitt syk!» «Det finnes jo ikke glede i mitt liv!» Osv osv…. jeg kunne nå ha valgt å fortsette i det uendelige, men det velger jeg bort.

Hva er det jeg skal ha? Jo… GLEDE!

Med glede i fokus velger jeg snu mine tanker. Dette har jeg blitt god på. Det kan jeg love deg! Og vet du? Det kan du bli også! Bare du velger å la være å stå i veien for det som gir deg det du vil ha! Det ansvaret ligger hos deg.

Jeg skal gi deg et eksempel på hvordan det er mulig å snu tankerekkene. La oss se på den første setningen:

«Hvordan i alle dager går det an å oppføre seg på denne måten?»

Alle og enhver har ansvar for egen adferd. Mitt ansvar er hvordan jeg reagerer på det. Skal jeg velge å ta det i  mot på en måte som gir meg en følelse som ikke gjør meg godt? Hva får jeg da? Ihvertfall ikke det jeg trenger…. Det tapper meg for energi…. Vel. Skal jeg da velge å ta det i mot på en måte som ikke påvirker meg negativt? Hva gir det meg? Jo…det gir meg noe jeg trenger. RO. GLEDE. ENERGI. Ok. At andre oppfører seg på måter som jeg i utgangspunktet ikke synes er greit er ikke mitt ansvar. Jeg velger å legge ansvaret over på vedkommende og holder meg selv ansvarlig for å beholde ro. Jeg puster dypt og rolig og flytter fokuset til noe som gjør meg godt….

«Jeg nekter å gi slipp på det leie før jeg får en unnskyldning og jammen skal h*n mene det!»

Hva gir det meg å nekte å gi slipp på noe leit? Alt annet enn det jeg trenger. Det blir ikke mye glede ut av å nekte seg selv å gi slipp. Går det ann å velge tilgivelse? Om du velger å se på ordet tilgivelse på en litt annen måte enn du har gjort til nå? Hvem skal du gi til? Til – gi. Gi til deg selv! Jeg kan velge å slippe taket for å gi meg selv det jeg trenger! Hva i alle dager skal det gi meg å velge det motsatte? Ihvertfall ikke glede…..

Kort oppsummert: Du kan når som helst bestemme deg for hvor mye glede du ønsker å ha i ditt liv. Hvor ditt fokus skal være. Du kan velge å tro på tanker som gjør deg godt og holde fokus i nettopp det som bidrar til det du vil ha! Det er helt umulig å ta kontroll over andre… Jeg vet at jeg har det best om jeg har kontroll over meg selv – jeg velger å være min egen beste venn og min beste venn fortjener å ha det bra. Sånn er det.

Jeg holder fokus på glede fordi jeg vet at det gir meg så uendelig mye mer… når du har glede, hva har du også da?

Hva trenger du for å ha det bra i ditt liv? Hvor lenge skal du stå i veien for deg selv? Du kan når som helst ta kontroll og gi deg selv det du vil ha. Det ligger bare tanker unna…..

Senest i går var det en vakker sjel som bekreftet dette overfor meg. Dette i en coachingsamtale. (Ja, jeg jobbet i går på lørdag…. ;)). «Jeg tenker anderledes nå! Det gir meg mye mer ro!»

Om jeg hadde spurt dette vedkommende om at hun trodde hun kom til å si dette etter kun noen få måneder da vi treftes for første samtale, så vet jeg hva svaret hadde vært…. ;).

Hei og hå så mange ressurser vi har som vi ikke gjør bruk av! Når de kommer på plass så er alt mulig. Også for deg!

Lag gyldne øyeblikk – av glede! Du fortjener det.

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

431125_592397180778442_1558773375_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s