Si farvel til det gamle, før du tar imot 2018!

Kjære leser og venn! 

Kanskje skal du skåle det nye året velkommen når klokken tikker over midnatt med magen full av festmat og hodet fullt av nyttårsforsetter? Kanskje skal du ikke? Uansett er det mitt håp at du får noe du trenger av å lese dette innlegget jeg nå deler med deg. Fra mitt <3.

Vi har kommet til den aller siste dagen av 2017 du og jeg. Et år som, uansett hva det ga deg, er en stor gullgruve til å få oppleve 2018 som et virkelig godt år! Nyttårsforsetter bidrar til å se fremover, ønske det gode og nyte gleden det gir å tenke på det, men med på reisen inn i nyttårsdagen, og dagene som kommer, er det like fullt svært klokt å se litt nærmere på hva 2017 har gitt av læring. Livets læring til nå.

Tenk hvor langt vi har gått, hvor tungt vi har båret, hvor mange stier vi har krøpet med tung sekk og oppdaget at vi tok feil vei? Men tenk også litt over alt hva som faktisk var bra, alle gyldne øyeblikk, musikk som fikk dansefoten til å bevege seg, stille øyeblikk i ren magi, en god samtale – eller flere som ga kilde til næring og læring….Sukk! Jeg kunne ha fortsatt lenge! Jeg kunne ha lyst til å invitere deg inn i alle de «små ting» som faktisk er stor kilde til glede! Alt vi har å være takknemlig for i tillegg!

Jeg velger å gi deg noen spørsmål som du kan velge å bruke litt tid på. Spørsmål til hjelp for rett sti- og veivalg inn i 2018. Spørsmål som kilde til å pusse sot av ditt indre lys så det kan vise deg veien! Rett og slett noen spørsmål som du kan tenke litt over når du nå pakker livet til nå – og 20017  – pent inn og åpner 2018. Du vil vel ikke risikere å ta veien til Sibir om det er til Roma du egentlig vil?

Veien til Roma! 

Om vi tenker oss at Roma inneholder alt du ønsker deg. Indre ro, harmoni, balanse, fred. Rett og lett livskvalitet og masse livskraft! Hvordan kommer du dit, eller sikrer deg at du fremdeles er på rett vei, eller faktisk forbli der om du nå er der?

Kjenner du veien? Vet du hvilket kart du må ville velge å følge? Hvilke stopp hvor, hvor du skal fylle på mer drivstoff og hvordan?

Menneskets hjerne er ikke alltid til best hjelp om en ønsker endring. Det går nemlig ikke å satse på at en skal hjelpe seg selv og så blir det som det skal – uten den nødvendige bevisstheten på plass! Det er her dette med lyset og kartet kommer inn. Det er også her dette med refleksjon over det som har vært, og ta med læring, kommer inn. Det er med dette i bevisstheten du kan ta kontroll og være bevisst i dine valg! Om ikke  – vel. Da sitter både du og jeg på en sti i skogen på vei til Sibir igjen når som helst.

Det er kort, og svært forenklet, sagt det som skjer hver gang vi slutter å trene, sier ja når vi skulle ha sagt nei, sitter med hendene i godteskålen til tross for at nyttårsforsettet var noe helt annet! Det er derfor vi pleaser andre når vi absolutt burde ha pleaset oss selv. Det er derfor vi ikke avslutter relasjoner som vi VET ikke er gode for oss. Alt dette er i årsaken – det ubevisste sinnet. Der hvor hele ditt liv er lagret. Dine erfaringer. Din frykt og din redsel.

Ja, hva er veien til Roma? 

Hent deg et ark, en notatbok eller hva som helst som du kan skrive på. Nå skal kartet lages!

Tegn så opp en tidslinje for 2017. På linjen markerer du inn alle store begivenheter og merkedager. Plasser ferier, beslutninger, endringer av alle slag. Plasser også kriser og sorger. Bruk tid. Få ned det hele! Kanskje må du bla i fotoalbum på mobilen, hente kalenderen eller annet til hjelp?

Noter ned alt hva du har opplevd og oppnådd. Dette når det gjelder på alle måter. Tenk ut fra helse – både fysisk, psyksisk og mentalt, eventuelt parforhold/kjærliget, økonomi, relasjoner – både familie og andre – fritid og arbeid! Alt!

Her får du noen spørsmål som kan hjelpe deg:

 • Har du tatt noen beslutninger i det gamle året? I såfall hvilke? Hvordan kom du frem til beslutningen og hvordan var resultatet?
 • På området arbeid – har du hatt noen suksess som har gjort deg godt? Noe du har gjort som virkelig ga deg følelsen av å lykkes med arbeidet ditt? Hva gjorde du? Hvorfor? Hvordan har dette påvirket deg?
 • Hvilke erfaringer har gitt deg mest glede igjennom året? Hva var det som gjorde deg glad?
 • Har du hatt noen opplevelser hvor du følte deg fri og full av energi? Hva gjorde du? Hvorfor? Hvilke valg ble tatt?
 • Har det vært noen personer som har hatt stor innflytelse på deg igjennom året? Hvordan har disse menneskene påvirket og hvorfor? Husk på å takke dem for det. Har du gjort det?
 • Hvilke overraskelser ble du gitt igjennom året? Hva lærte du? Hva skjedde og hvorfor?
 • Hva har du erfart som du var redd for å gjennomføre, men som gikk bra? Hvordan tenkte du? Hvilke beslutninger ble tatt? Hvordan kjentes det ut når du hadde gitt deg selv erfaringen?
 • Hva har du lært igjennom 2017. Hvordan har dette du har lært påvirket deg? Hvilken utvikling har du fått av dette?
 • Har 2017 vært et godt år? Hvorfor, eller hvorfor ikke? Hva konkret?
 • Har du gjort noe igjennom året som du angrer? Er det noe som plager deg? Er det noe du har behov for å be om unnskyldning for? Har du ryddet opp, eller når kommer du til å gjøre det?
 • Hva kan du velge å være takknemlig for som året 2017 har gitt deg?
 • Hva vil du ha mer av når det gjelder hva 2017 ga? Hva vil du ha mindre av? Hvilke valg vil hjelpe deg å nå dette målet?

Hvis du skulle gi deg selv et ord som oppsummerer hele året. Eller lage en overskrift for året – hva villle det har vært?

Lag nå en overskrift for 2018 og noter ned hva det er du må ta ansvar for så du faktisk kommer til Roma!

Du har alt du trenger på innsiden hos deg. Du har kommet helt hit. Igjennom sorg, smerte, savn, svik, avvisning, frykt og redsel. For å nevne noe. Nå står du på trappen til et helt nytt år fordi vi mennesker har systematisert livet og tiden på denne måten. Du blir nå gitt 12 nye måneder. 4 kvartal. 365 dager. Sørg for at du tegner med de fineste fargene! Hjelp deg selv til Roma! Uansett hva som kommer! Du kan ta det, løfte blikket, hente kartet og fortsette. DET ER DITT LIV!

 

Fra hele mitt hjerte ønsker jeg deg alt som gjør deg godt og som gir deg glede for det nye året! 

GODT NYTT ÅR!

Fra mitt hjerte – Monica

Hjemmeside

Facebook

4999_242581782561293_246857736_n