Yoga for barn…nu er det lagt en plan!

Kjære leser!

Visste du at barn helt ned i 2 års alder, noen mener enda yngre, viser tegn til at stressresponsen i kroppen er for mye slått på? At den nødvendige balansen i det autonome nervesystemet (gass/brems) har blitt i ubalanse?

Det er oss voksne som påfører barna våre dette.

Det er mange faktorer som spiller inn. Hvor har vi vårt fokus… vi haster hit og dit, vi har fulle dager og uker med gjøren og laden.. jeg lar dette ligge. Vi vet det alle sammen.

85% av sykdommene vi blir rammet av, er stressrelaterte. Det er mye som tyder på at vi i stadig større grad må holde fokus på hva som bidrar til å skape ro i vårt nervesystem. Det allerede fra tidlig alder.

Yoga for barn er i ferd med å spre seg også her i landet. Yogaen gir barna verdifulle opplevelser og enkle teknikker slik at de kan ta godt vare på seg selv. I tillegg bidrar medisinsk yoga til selvfølelse, trygghet og selvtillit og det trenger vi alle sammen. Kan dette viktige fundamentet komme på plass i tidlig alder, tror jeg mye ville ha vært anderledes. Også når det gjelder utfordringer som mobbing. Undersøkelser støtter dette.

Jeg ønsker å bidra til at også barna skal få dette verktøyet og har i den forbindelse valgt å fordype meg i medisinsk yoga til barn. Denne utdannelsen ble jeg ferdig med i fjor høst og siden den gang har jeg holdt kurs for barnehageansatte som har tatt med yogaen inn i sin hverdag med barna. Deres erfaringer er så herlige! Jeg vet i tillegg at flere lærere som går på kurs i medisinsk yoga hos Gaia Balanse tar med seg enkelte av teknikkene til sine grupper, og jeg får stadig tilbakemelding om herlige opplevelser. «Jeg får ro i hjerte mitt!», er en uttalelse som har brent seg fast i min hukommelse.

Tenk så godt om alle kunne få det.. ro i hjerte…. ❤

Jeg har lett etter løsning på hvordan jeg skal kunne være med å spre dette og har bestemt meg for at jeg skal holde kurs for dere som jobber med barn, eller som ønsker å gi dette verktøyet til egne barn/barnebarn. I tillegg har jeg et sterkt ønske om å ha egne grupper for barn her hos Gaia Balanse.

Timeplanen har ikke gjort dette mulig, men ønsker er sendt ut i universet og for kort tid siden ble det klart at Gaia Balanse utvider sine lokaler. Det vil gi rom for å holde egne barneklasser! Oppstart vil bli i august!

Det vil ikke bli med meg som instruktør, men jeg har allerede en tanke om hvem som skal spørres og kan love at den rette skal på plass. Den rette har hjerte på rett sted, er genuint opptatt av barn og har erfaring med å jobbe med barn allerede. Et navn er i mitt hode, men hun vet det ikke selv enda…. 😉 Antakelig leser du dette akkurat nå. Gleder meg til å lufte mine tanker med deg når tiden er inne….

Nå er det om å gjøre å finne passende dato for kurs for dere som har lyst til å gi yogaen videre til barna dere krysser veien på reisen sammen med og målet er at dette blir en lørdag og søndag før sommerfri.

Hvordan høres lørdag den 6. og søndag den 7. juni ut?

Mer informasjon kommer på Facebooksiden.

Jeg er så klar! Om vi gir alle barna våre det som yogaen rommer, er jeg sikker på at vi har kommet langt på veien mot svært mye!

Gleder meg til å sette nok en drøm ut i livet.

Fra mitt hjerte – Monica

Facebook

Hjemmeside

Yogabarn4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s