Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , ,

….om drømmekraftens betydning for å lykkes med nettopp drømmer!

Kjære leser!

Denne ettermiddagen skulle gå til planlegging av kommende aktiviteter her hos Gaia Balanse, til tall og til endel oppfølging av epost og annet. Aktiviteter som må gjøres og som er endel av det hele. Aktiviteter jeg synes er trivelige, men som foreløpig ikke har fått helt plass denne ettermiddagen. Av en eller annen grunn fant jeg plutselig meg selv sittende og lese min egen forretningsplan. Forretningsplan for Gaia Balanse as. Dokumentet som ble grundig gjennomarbeidet høsten for et år siden. I november 2012 var den klar.

Jeg gikk på etablererkurs og jobbet iherdig med det som ble oss lært der. Samtidig gikk jeg til innkjøp av den flotte boken «Drømmekraft» av Ellen Vahr. Den ropte til meg en ettermiddag jeg surfet på nettet og straks jeg hadde den i hendene mine, visste jeg hvorfor. «Denne boken handler om å følge hjertet, leve sant og lykkes med drømmer…..».

Litt lenger ned på første side i innledningen står det; «…et vellykket byggverk må ha et solid fundament, og hvis drømmen og livet ditt er byggverket, så er du selv fundamentet. Uten at du står fjellstøtt i deg selv og kjenner din mening og ditt utgangspunkt, vil fundamentet være for svakt til å kunne bære deg hele veien.» «Du må stoppe opp og finne ut hva du egentlig lenger etter innerst inne, hva som får sjelen din til å synge og hjertet ditt til å danse. Du må finne inn til det som er din egen verdi og din egen kraft. Jeg vil kalle dette for drømmekraft

Når jeg i dag leser det jeg faktisk skrev i forretningsplanen for 1 år siden så ser jeg at jeg så til de grader hadde funnet denne kraften. De månedene som har gått siden oppstart bekrefter at dette er sant. Jeg har, uten å være bevisst det, brukt denne kraften hver eneste dag. Det er virkelig sterkt å ta inn denne erkjennelsen. Dette fordi jeg hele tiden føler at jeg bare er med på en reise. At jeg ikke blir sliten, selv ikke etter 12-14 arbeidstimer. Jeg føler meg derimot bare mer påfylt og så full av glede, ydmykhet og takknemlighet at jeg knapt nok klarer å sette ord på det. I tillegg har jeg ikke et eneste symptom på den kroniske diagnosen jeg fikk i 2010. Dette må da være det forfatteren omtaler med å få hjerte til å danse og sjelen til å synge! Av det blir det jo bare mer energi og glede!

Min drøm kom etter at jeg selv hadde gått veien fra å være syk til å erfare at en kronisk diagnose ikke behøver å bety livslang, evigvarende og redusert livskvalitet. Det er ingen logikk i at det som hadde hjulpet meg ikke skulle kunne hjelpe andre og fra dette ble det umulig for meg å ikke hive meg inn i det hele. Drømmekraften har vært, og er sterkt tilstedeværende. Den bærer meg hver eneste dag i det at jeg bare ER den jeg er. Jeg brenner for å kunne hjelpe andre med et verktøy som jeg vet vil utgjøre forskjellen for svært mange.

Fra å være i NAV systemet på arbeidsavklaringspenger og til å få en genuin tro på at min livsoppgave nå viste seg med sånn kraft at jeg ikke kunne la være å gå veien, er en svært sterk erfaring. Jeg måtte gå veien fra drøm til virkelighet slik at jeg skulle kunne bidra til at andre også kunne skape seg best mulige dager! Hadde jeg ikke gjort det, så hadde jeg jo ikke kunnet bidra til denne forskjellen.

På forretningsplanens første side – BAKGRUNN – står min historie fortalt. Den finner du også på hjemmesiden til Gaia Balanse i en kort versjon. Den er noe lenger. Kort fortalt handler den videre om hva jeg konkret gjorde for å komme meg ut av fibromyalgien`s grep. Avslutningsvis står det; «Derfra til nå har veien blitt til mens jeg har gått. Mitt engasjement for å utgjøre en forskjell for enkeltmennesker, er ikke mindre (enn da jeg arbeidet som sykepleier). Min erfaring fra det å ha vært kronisk syk til det å oppleve å være friskest mulig, må kunne brukes til noe. Jeg har gått den veien som mange andre går seg bort på. Jeg ønsker å holde mitt lys for dem og la de få mulighet til å tenne sitt så de kan skinne. Dette er motivasjonen jeg har i meg. Det er flammen som brenner.»

Videre skriver jeg; «Videre ser jeg at et helhetlig tilbud handler om å ivareta hele mennesket og dets behov. Dette inkluderer kropp, sinn og sjel. Et slikt tilbud fantes ikke da jeg ble syk i 2010 og dette vil jeg bidra til at skal finnes både med tanke på rehabilitering, men også ut fra et forebyggende perspektiv.»

«Jeg har funnet veien tilbake til arbeidslivet og starter Gaia Balanse. Helhet og Balanse for Kropp, Sinn og Sjel. Jeg ønsker å bidra til at mennesker kommer seg videre og jeg vet at har det verktøyet jeg trenger for å kunne tilby min hjelp».

Ja, det visste jeg faktisk… men fra det og til å se hva som har skjedd på 1 år, er nesten ikke til å forstå. Annet ut fra et «drømmekraft» perspektiv. Med det rette fundamentet og med hjerte på plass så er det mulig!

I avslutningsdelen av forretningsplanen skrev jeg blant annet følgende; «Veien blir til mens man går. Det er en sannhet uten modifikasjoner for meg som initiativtaker. Jeg har gått veien fra å være prestasjonsprinsesse, via kronisk sykdom til å ha balanse i min kropp, mitt sinn og min sjel. På veien måtte jeg velge nye tanker. Mine erfaringer som syk og under rehabiliteringsfasen har ført meg hit jeg er i dag. Jeg er Gaia Balanse. Det er mitt hjerte og min sjel som ligger til grunn for forretningsideen. Jeg må velge å gjøre dette. Det fordi jeg brenner for å gå veien sammen andre som trenger hjelp. Jeg ønsker at flere enn meg kan leve et liv hvor de er friskest mulig til tross for utfordringer som bunner i ubalanse i kropp, sinn og/eller sjel. Jeg vil gå veien sammen de som sliter eller som står i fare for å bli syke.».

«Igjennom arbeidet med denne forretningsplanen har jeg fått mine første tanker bekreftet. Dette er livet verdig. Gaia Balanse as har livets rett. Markedet er der ute og jeg som initiativtaker føler meg forberedt. Jeg vet at jeg må smøre meg med tolmodighet før resultatene kommer, men livet har lært meg at det skal gå fint. Jeg har de ressursene som trengs og jeg kjenner langt inn i beinmargen at min kunnskap og erfaring skla kunne utgjøre forskjellen i markedet. Jeg er genuint opptatt av hvert enkelte menneske og jeg vet jeg at jeg har det verktøyet som trengs for å gi den nødvendige hjelpen til de som har behov for hjelp.»

Jeg forstår nå hvorfor jeg skulle gi meg selv denne påminnelsen i dag. At jeg skulle finne meg selv sittende og lese forretningsplanen som jeg ikke har åpnet siden jeg startet opp de første kursene i medisinsk yoga i februar i år (dette mot hva de lærde anbefaler, for forretningsplanen skal være et styringsdokument). Forståelsen handler om at jeg i dag ser at jeg faktisk har styrt etter mine verdier, mål og «drøm» hele tiden. At Gaia Balanse i dag er kommet til år 2015 allerede i følge planen. At det året som skulle gå til å se om det var grunnlag for drømmen i markedet har gitt en bekreftelse som er enorm! Jeg smiler når jeg ser at jeg har skrevet om utvidelse, avdelinger andre steder, ansettelser osv osv. Det er jo slik det må bli. Antakeligvis mye raskere enn jeg drømte om da jeg drømte….. <3. Jeg må ha fått hjelp av denne fantastiske kraften!

Jeg er helt enig med Ellen Vahr, forfatter av boken Drømmekraft, når hun skriver at det handler om å være i hjerte og leve sant. Slik jeg ser det er det en forutsetning og en nødvendighet. Alle svarene finnes i hjerte. Sannhet er en nødvendighet. Da står man fjellstøtt. Lever du ut fra din egen verdi så står du fjellstøtt og kan nyte veien og bare la den bli til!

Alt er mulig så lenge du er i ditt hjerte. Der er svarene. Du vet og kan bare være…deg. Da blir det som det skal bli.

Jeg er så takknemlig for at jeg valgte min drøm. At jeg valgte å lytte til intuisjonen. At jeg ikke valgte å høre på alle de som kom med begrensende innspill og utbrudd som – vel, Monica. Dette er vel litt for optimisisk, eller? At jeg ikke godtok gode råd før jeg hadde gjort en runde i mitt eget hjerte. Min sannhet. At mitt fundament var blitt sterkt nok igjennom et liv som absolutt ikke har vært enkelt med massevis av prøvelser opp igjennom alle år egentlig. I dag sier jeg tusen takk for det hele. Uten alle prøvelsene hadde jeg sansynligvis ikke hatt det nødvendige fundamentet som også Ellen Vahr snakker om. Jeg ser at det er helt nødvendig og jeg er lykkelig for at jeg i dag kan hjelpe andre til å lage en skikkelig grunnmur å stå på. Da er ALT mulig.

Problemer er ikke problemer…før du bestemmer deg for det. Du kan velge å se på det som utfordringer, noe å lære av, bli kreativ. Det motsatte er å bli passiv og ikke gå for det som du innerst inne ønsker… Hva ble det da av drømmen…. ❤

Ydmyk hilsen en stor drømmer, Monica som i dag har mimret og hatt ønske om å dele med deg.

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

mms_img422170736_3