Stikkord

, , , , , , ,

Kjære leser!

Jeg håper at du nyter sommerdagene og passer på å fylle dem med det som gjør deg godt!

For å vite hva du skal ta ansvar for å fylle på med er det jo en forutsetning å vite hva du trenger! Har du et bevisst forhold til det? Vet du hva som gjør deg godt og hva du trenger?

Jeg har levd mange år av mitt liv, hele 40, uten å ha et bevisst forhold til akkurat dette. I min ubevisste verden var ikke disse spørsmålene reflektert over og det resulterte i svært mye indre uro. I dag forstår jeg at det var fordi jeg ikke tok bevisste valg ut fra det jeg egentlig trengte og bare hang på slep etter eget liv. I mange år tviholdt jeg på karusellen, den jeg kjente og som var forutsigbar, selvom den ikke førte meg til det jeg egentlig trengte og som ville gjøre meg godt. Jeg stod i skyggen under egen valgte sky og ante ikke hva det å stille meg under solen ville gi meg, og langt mindre veien dit.

I dag vet jeg. Hadde jeg styrt mitt liv etter det jeg uvitende trengte i alle år, så hadde mye vært anderledes. Nå vet jeg hva det er. Ro.

To bokstaver som danner, for meg, kjernen av hva jeg trenger. Ro. Stillhet. Ro gir meg alt jeg trenger. Tid for å refleksjon og ettertanke. Tid for å fylle på med de gode tankene. Tid for å velge de gode tankene (dressere apekatter som jeg har skrevet om tidligere). Tid for å bare være og det akkurat den jeg er.

Hvordan skulle jeg kunne gi meg selv ro når jeg ikke ante at det var det som ville ha utgjort forskjellen? Det er umulig. Manglende innsikt, kunnskap og/eller forståelse gir ingen endring. Det er som å gråte over sølt melk og dvele ved det. Men i dag vet jeg og nå er det mitt ansvar å gi meg selv det som skal til!

Skal si jeg stadig blir satt på prøve! Nylig er jeg hjemkommet fra vakre Kreta. Jeg drømte om ro, fred, stillhet og alt det jeg i dag vet jeg trenger, men klarte på grunn av svært dårlig forarbeide å ende opp på et hotellanlegg med svært høy sydenfaktor. Les; rene idyllen for alle barnefamilier. Det var ikke helt det samboeren og jeg så for oss når vi reiste alene på tur. Vi som til sammen har 6 barn… 🙂 Kort fortalt var det et støynivå høyt over min normale komfortgrense. Dette under måltider, ved bassenget og på stranden. At vi i tillegg hadde fått hotellrom med nærmeste nabo teaterscene med omfattende underholdningprogram både tidlig og sent, vel det ser jeg på som et ledd i prøvelsen som ble meg gitt.

Jeg skulle ha ro, og trodde jeg skulle få det, og forstod ganske fort at så slettes ikke var tilfelle. Hva nå? Hvordan håndtere dette?

Når apekattene (negative og begrensende tanker) hadde sagt sitt, igangsatte jeg dressur av tankene. Ok. Hva skal du ha, Monica? Ro? Hva kan du nå gjøre for å ivareta ditt behov for ro under disse forutsetningene?

Med begge hendene i verktøykassen for RO fylte jeg på etter alle kunstens regler. Mindfulness. Puste. Holde fokus. Hvile i det å kjenne den varme sanden under føttene. Nyte det deilig vannet. Smake på maten som om jeg skulle oppdage nye, spennende smaker hele tiden. Smile så mye jeg klarte til alt og alle. Si til meg selv at det er jo ikke jeg som skal ta ansvar for de barna. Meditere til stadighet. Jammen godt verktøykassen er full av mange ulike meditasjonsmetoder! Bare være og ofte som en pyramide som er sterk og stødig og som bare er der og har vært der i mange tusen år. En pyramide som besøkes av busslast av turister hver eneste dag, men som bare er der… uansett. Stadig like sterk og stødig. Det klarte jammen jeg også!

Fantastisk å erfare at jeg når som helst kan gi meg selv ro – uansett – bare jeg holder fokus og er bevisst! Ingen kan påvirke meg og vippe meg ut av roen om jeg ikke lar det skje!

Tusen takk for at feriebestillingen ble utenfor slik den skulle bli dette året. Hadde det blitt som vi trodde hadde jeg ikke blitt gitt denne erfaringen. Det er jeg takknemlig for! Herfra og til evigheten vet jeg at jeg kan skape en verden av ro selvom verden består av uro.

Vet du? Det kan du også.

Varm hilsen Monica

http://www.gaiabalanse.no

https://www.facebook.com/pages/Gaia-Balanse-as/436721119722976

Kreta 2014