Stikkord

, , , , , , , , , , , , , ,

Kjære leser!

Akkurat nå nærmest renner jeg over av refleksjon omkring det som har versert i ulike media og ulike kanaler igjennom de siste ukene. Sommerkroppen!

HERLIG befriende ble det når sommerkroppen (uoppnåelig for de fleste) ble byttet ut mot sommerkroppen for de fleste! Deilig.

MEN kjære deg. Hva er det vi holder fokus på? Hvem har på noe tidspunkt stilt spørsmålet omkring hva som er årsaken til at kroppene våre blir som de blir og ikke lenger er som de var, eller bør?

Hva med sommertoppen? Altså det som er på toppen av sommerkroppen – les; hode og dets innhold? Hvilke tanker og mønstre er det vi er villige til å være i? Hvem har sagt at din kropp skal være slik eller sånn? At det er akkurat det som er greit og det ikke? Jeg freser.

Du kom hit til verden med to ben, to armer, noe på midten og på toppen et hode som fungerer omtrendt som en datamaskin. Det som serveres allerede fra fosterlivet blir programmert. De 11 første leveårene former tanker og mønstre. Preginger som vi må «slite» med resten av livet om vi ikke bretter opp skjorteermene, flasher litt hud, og gjør en jobb for å skape en endring!

Om du styrer ditt liv etter sommerkroppen hvor er du da på toppen?

Om du styrer ditt liv etter at den kroppen du har er ditt tempel og den skal du sørge for at får det aller beste, hva skjer da med både kroppen og toppen?

Da jeg var 9 år fikk jeg høre; «Ja, Monica er litt rund. Det er sikkert bare valpefett! Hun vokser det nok av seg!». Fra da av trodde jeg at det var viktigere enn svært mye annet i hele verden at jeg skulle vokse av meg valpefettet! Herregud så mye opp og ned det har gått i mitt liv. Så mye skam over nedturene når vekten gikk oppover og så mye honnør det var å høste når kroppen ikke fikk det den ville fra toppen….

Gidder ikke mer. Det er slutt. Nå er det livsnytelse som gjelder. Et glass med rødt en stille stund i selskap med tente lys. En sjokoladebit, den første smaker nok og best, når jeg velger det. Nytelsen ligger i den første biten. Husker du på det?

Ikke sukker og hvetemel i det daglige for det trigger betennelser og stress. Det har toppen bestemt at kroppen ikke får, men senest i går kveld var det fritt for alt. Fordi jeg velger det. I dag står magen ut, men vet du? Det er helt greit! Kjenner på litt vondter også, men ikke mer enn at min daglige yoga og meditasjon ordner opp i det. Skaper balanse for stressreaksjonen som sukkeret har skapt.

Jeg er meg og jeg er bra nok. Sommertoppen skal være venn med sommerkroppen og jammen skal jeg ha på meg bikini og trekke buksen over magen i år også! Fem barn har jeg båret. Tvillinger også. 7150gram med baby og 2 kilo morkake og vet du? Bretten på magen skal jeg nyte i speilbilde i kveld… Det er bestemt fra toppen!

NYYYYT sommerkroppen med de rette tankene fra sommertoppen!

Sånn…stille fra meg inntil vi høres igjen…

Fra hjerte – Monica

Facebook

Hjemmeside

12.mai 2014